PAR onaangenaam verrast door vertrek Leeflang

logo-parWILLEMSTAD — Het is niet ethisch, prudent, noch correct om de uitverkiezing van Daniel Hodge als nieuw politiek leider van de PAR als reden te gebruiken om met de gele partij te breken.
Dit stelt het PAR-bestuur in een brief aan het voormalig lid en onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang.

Leeflang brak vorige week met de partij en gaf de uitverkiezing van Hodge aan als reden voor deze breuk.
Ze wijst erop dat Hodge als premier zijn handtekening heeft gezet onder de Landsverordening basisverzekering ziektekosten (bvz), wat vergaande gevolgen heeft gehad voor gepensioneerden op het eiland.

Archief foto

Archief foto

De PAR stelt onaangenaam verrast te zijn door het besluit van Leeflang, maar dit te respecteren, ofschoon de partij zich niet kan vinden in de redenen die zij voor de breuk aandraagt.
De partij betreurt het feit dat Leeflang het bestuur niet eerder op de hoogte heeft gesteld van haar bezorgdheid over de kandidatuur van Hodge en benadrukt dat zij de wens van de leden respecteert, net zoals de leden Leeflang op een verkiesbare plaats hebben gezet.

De gele partij is verder verbaasd over het feit dat net Leeflang, die zich altijd heeft verzet tegen Statenleden die er met de zetel van een partij vandoor gaan, haar zetel na de breuk met de partij niet aan de PAR teruggeeft.
De argumenten die Leeflang hiervoor aandraagt, overtuigen het PAR-bestuur niet.
Aan de andere kant zegt het bestuur dat het de strijd tegen de negatieve gevolgen en vóór de reparatie van de bvz-wetgeving, ook met Daniel Hodge als politiek leider zal voortzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *