PAR stelt vragen aan Navarro

logo-parWillemstad – Statenlid Armin Konket van oppositiepartij PAR heeft in een brief aan minister Nelson Navarro van Justitie vragen gesteld over diens recente uitlatingen dat Curaçao in de greep is van de georganiseerde misdaad.

Met die mededeling zaait de bewindsman volgens de fractie ‘angst bij vele burgers’.

,,Het is ook te verwachten dat deze verklaringen potentiële bezoekers aan Curaçao negatief kunnen beïnvloeden.
In een situatie waarin de sector onder druk staat, helpt een dergelijke verklaring niet om het toerisme weer op peil te krijgen.”

Volgens de fractie is het niet duidelijk wat de bewindsman naar voren wil brengen en wat de bedoelingen ervan zijn.
De bewindsman moet van de fractie de vraag beantwoorden wat hij onder georganiseerde misdaad verstaat.

,,Wat bedoelt de minister als hij stelt dat Curaçao in de greep van de georganiseerde misdaad is?”

Bepaalt de georganiseerde misdaad het leven van de burgers, de privésector of de sociale organisaties? vraagt de fractie zich af.
Volgens de fractie meldde het Openbaar Ministerie in Nederland dat de individuele burgers daar gelukkig weinig tot geen last hebben van de georganiseerde misdaad.
Op het eiland is de situatie naar het oordeel van de minister geheel anders.
Konket wil van Navarro weten wat het verschil is tussen de Nederlandse en de lokale situatie, en wat de reden daarvan is.
Ook wil het parlementslid een overzicht hebben van het aantal groepen van de georganiseerde misdaad en of de bewindsman al een strategie heeft uitgestippeld om deze groeperingen aan te pakken.
De PAR-politicus reageert ook op verklaringen van Navarro dat er een offensief tegen de georganiseerde misdaad wordt gestart; Aruba, Sint Maarten en Nederland zullen in dat kader benaderd worden.
Het Statenlid wil weten wat het offensief inhoudt en stelt tevens de vraag of de georganiseerde misdaad op Curaçao van een dergelijke omvang is dat de andere landen in het Koninkrijk daarvoor benaderd moeten worden.

Bron: Antiliaans Dagblad

To Top

0 Reacties op “PAR stelt vragen aan Navarro

  1. Henk de Bruin

    Curacao in de greep van de georganiseerde misdaad. Dat kopte een artikel. Konket vraagt zich af of de bevolking dit ook zo ervaart en er angst is gekomen onder de bevolking. Wel meneer Konket, peil dit eens onde o.a. de gepensioneerden en ouderen die nu met grote regelmaat hiervan slachtoffer zijn. Natuurlijk heerst er angst onder deze ouderen. Vrouw van 83 mishandeld in haar eigen huis, berooft van ketingen en ringen, bijna ook berooft van haar kunstgebit. Dacht U dat deze vrouw geen angst meer heeft na 1 dag???? Meerdere van dit soort overvallen waren er dit jaar. Bendes die elkaar beginnen uit te roeien, zonder acht te slaan op de omgeving en langzamerhand ook bij daglicht. De mensen gaan minder snel uit vanwege de toenemende criminaliteit. Valt het U niet op???? Indien NEE dan bent U slecht geinformeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *