PAR stuurt gouverneur en Statenvoorzitter brief

WILLEMSTAD – Ex-premier Emily de Jong-Elhage heeft in opdracht van oppositiepartij PAR een brief gestuurd aan gouverneur Frits Goedgedrag waarin ze zich afvraagt waarom Schotte het ontslag van zijn kabinet nog niet heeft aangeboden.

Elke zichzelf en de bevolking respecterende premier zou de gouverneur moeten informeren niet meer op de steun van het parlement te kunnen rekenen en zijn ontslag aan u moet aanbieden“, staat in de brief waarin ze Schotte terloops een leugenaar noemt. Ze vraagt de gouverneur er op toe te zien dat de regering geen beslissingen meer neemt.

Namens de fractie van de PAR is er ook een brief uitgegaan gericht aan Statenvoorzitter Ivar Asjes met de vraag om op zes augustus aanstaande een publieke Statenvergadering bijeen te roepen “om de mensen van Curaçao duidelijkheid te verschaffen over de niet te accepteren situatie die is ontstaan.”

Eén en ander is het gevolg van de brieven en uitspraken van de Statenleden Cleopa (MAN) en Rozier (MFK) die hun vertrouwen in het kabinet van Schotte hebben opgezegd. Daardoor is de regeringscoalitie haar meerderheid in de Staten verloren. Desondanks heeft premier Schotte zijn ontslag nog niet aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *