PAR tegen begroting 2014

Slechts 33 procent van investering teruggevloeid in economie

logo-parWillemstad – De PAR heeft als oppositiepartij tegen de begroting 2014 gestemd. Statenlid Armin Konket geeft uitleg waarom. Konket ging nog akkoord met de begroting 2013 en gaf de regering het voordeel van de twijfel.

Advertentie

Hij was het toen al oneens met het saneren van de overheidsschuld in één keer. Ook had hij zijn twijfels over het investeren van 270 miljoen gulden in de economie van geld dat niet meer besteed zou worden aan de bouw van het nieuwe ziekenhuis. Hij had bovendien moeite met het feit dat er toen geen geld gereserveerd was om degenen die het hardst getroffen zouden worden door de maatregelen, te steunen.

,,Op basis van garanties die toen gegeven werden door de ministers Daniel Hodge, José Jardim, Steven Martina en Ben Whiteman, heb ik de regering het voordeel van de twijfel gegeven en ingestemd met de begroting 2013”, zo legt Konket uit.

,,Maar, wat blijkt nu? Er zijn flinke maatregelen getroffen, maar de 270 miljoen is nimmer in de economie gepompt. Slechts 33 procent daarvan is teruggevloeid in de economie. En voor wat betreft het ‘flankerend beleid’ wil ik stellen dat de regering geen sociaal gezicht heeft. Zo heeft de minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, in de Staten verklaard dat er hiervoor geen geld beschikbaar is.”

Konket vindt dat het stemmen voor de begroting ook een uiting is van vertrouwen in de huidige regering.
Nu deze regering niet voldaan heeft aan haar beloftes in 2013 kan de partij niet instemmen met de begroting 2014.

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *