PAR viert 20-jarig bestaan

logo-parWILLEMSTAD — De PAR viert deze maand het feit dat zij twintig jaar geleden werd opgericht. Om dit te vieren heeft de gele partij voor deze maand twee speciale activiteiten gepland. Het gaat hierbij om een fundraising-lunch en een feestelijke bijeenkomst in haar partijgebouw aan de Fokkerweg.

De fundraising-lunch van de PAR vindt plaats op dinsdag 10 december tussen twaalf en twee uur ‘s middags in het WTC in Piscadera, met een toespraak van gastspreker Chesley Rach, plaatsvervangend algemeen directeur bedrijfsvoering bij de gemeente Amsterdam.
Rach zal het hebben over de ruimtelijke ontwikkeling op Curaçao.
Kaartjes kosten 150 gulden per persoon en zijn verkrijgbaar bij de bestuursleden van de gele partij.
Op zaterdag de 14e staat er vanaf acht uur een viering gepland in het partijgebouw van de PAR. Het partijbestuur roept alle leden, aanhangers en sympathisanten op om het twintigjarig bestaan van de partij te komen vieren.
Er is ook muziek met een optreden van een gaita-groep.

Archief foto

Archief foto

De PAR werd in december 1993 opgericht door wijlen Miguel Pourier en een aantal andere PAR-istas van het eerste uur zoals Marco de Castro, de latere premier Etienne Ys en de huidige gouverneur Lucille George-Wout.
De PAR stond indertijd voor Partido Antia Restrukturá, maar de herstructurering van de Antillen lukte niet.
De gele partij speelde uiteindelijk een belangrijke rol in de opheffing van de Nederlandse Antillen en de oprichting van het nieuwe autonome land Curaçao.
De gele partij zou drie Antilliaanse premiers leveren, namelijk Pourier, Ys en Emily de Jongh-Elhage.
In totaal zou de partij 13,5 jaar, met een aantal kleine onderbrekingen, de signatuur van de regering dragen.
Sinds de start van het land Curaçao, op 10-10-‘10, heeft de PAR zitting genomen in de oppositiebankjes.
Op dit moment heeft de gele partij twee zetels in de Staten van het Land Curaçao.
Bij de vervroegde verkiezingen van oktober vorig jaar behaalde de partij weliswaar vier zetels, maar twee van hun Statenleden, te weten Glenn Sulvaran en Omayra Leeflang, hebben zich van de PAR-fractie afgescheiden en zijn nu actief als onafhankelijke Statenleden.
De PAR, die inmiddels door het leven gaat als Partido Alternativa Real (PAR), maakt op dit moment een moeilijke periode door.
Zo heeft zij na het aftreden van voormalig PS-premier Daniel Hodge geen politiek leider meer. Hodge trad af, minder dan een maand nadat hij door de leden werd gekozen.
Partijvoorzitter Eduard Braam benadrukte dat het bestuur van de gele partij binnenkort met een voordracht zal komen voor een nieuwe politiek leider.

bron: Amigoe

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *