PAR vraagt naar regeerprogramma

logo-parWILLEMSTAD — PAR-Statenlid Zita Jesus-Leito dringt er bij de regering op aan om het regeerprogramma van het kabinet naar de Staten te sturen. Aanleiding voor de brief van Jesus-Leito is een uitnodiging die de Staten vorige week van het ministerie van Economische Ontwikkeling hebben gekregen, waarin melding wordt gemaakt van het regeerprogramma: Speransa i Konfiansa (Hoop en Vertrouwen).


De uitnodiging die de Staten hebben gekregen was voor een bijeenkomst over de oprichting van een mededingingsautoriteit op Curaçao, de Fair Trade Authority Curaçao (FTAC). Over de FTAC wordt in de brief van 30 oktober aangegeven dat dit een belangrijke beleidsintentie van het ministerie van Economische Ontwikkeling is, hetgeen ook is opgenomen in het regeerprogramma 2013 – 2016 ‘Speransa i Konfiansa’. Voor Jesus-Leito was dit aanleiding om in de pen te klimmen en premier Ivar Asjes (PS) hierover aan te schrijven. In de brief stelt Jesus-Leito het vreemd te vinden dat er een regeerprogramma is, maar dat dit nog steeds niet naar de Staten is gestuurd.

“Het is zeer belangrijk dat het regeerprogramma 2013 – 2016 behandeld wordt voordat de begroting van het land Curaçao in een openbare vergadering aan bod komt”

, aldus het Statenlid. Jesus-Leito wil dan ook van Asjes weten of het regeerprogramma klaar is en waarom het nog steeds niet naar het parlement is gestuurd. Verder verlangt zij dat de premier aangeeft wanneer het regeerprogramma naar de Staten zal worden gestuurd en of hij voornemens is om enkele weken voor de openbare behandeling van de begroting een presentatie over het regeerprogramma te geven. De politiek leiders van de coalitie vergaderden gisteren onder meer over het regeerprogramma. Hierin werd afgesproken dat zij zich over twee weken wederom over het document, dat bijna gereed is, zullen buigen. Het is de bedoeling dat het regeerprogramma, aldus verschillende vertegenwoordigers van de coalitie, gepresenteerd zal worden nog voor de openbare behandeling van de begroting, die gepland staat om op 9 december van start te gaan.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *