PAR vraagt spoeddebatten aan

WILLEMSTADDe PAR-fractie in de Staten heeft twee spoedvergaderingen aangevraagd over de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) en de situatie rondom gratis onderwijs. De partij wil dat de vergaderingen binnen twee maal 24 uur worden belegd, maar hoogstwaarschijnlijk zullen deze pas in de week van 20 augustus plaatsvinden. Dan is pas de volgende vergaderweek van de Staten.

Volgens de PAR is het schooljaar begonnen, maar zitten ouders met heel veel vragen over gratis onderwijs, zoals de bijdrage die ze moeten betalen voor funderend onderwijs, wat de bijdrage van de overheid is voor leerlingen van het voortgezet onderwijs, hoe het staat met de kosten voor de aanschaf van schoolmateriaal, informatie over schooltransport en of ouders die al schoolgeld betaald hebben of een lening hebben afgesloten voor het kopen van schoolboeken, hun geld (inclusief rente) terug zullen krijgen?

 VDC
Voor wat de Veiligheidsdienst Curaçao betreft zegt de gele partij dat het personeel alweer meer dan drie maanden thuis zit.
De regering zei op 4 mei dat het personeel naar huis werd gestuurd voor de duur van drie maanden om onderzoek te doen naar een coupe-poging tegen Kabinet Schotte.
Ook is de Nederlandse AIVD binnengehaald om de VDC te reorganiseren.
Maar sindsdien hebben de Staten niets meer vernomen over het onderzoek of de reorganisatie, aldus de PAR.
De gele partij wil duidelijkheid krijgen over de status van het personeel en of het VDC weer klaar is om zelfstandig te opereren.
Ook wil de PAR het jaarverslag 2011 van de dienst ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *