PAR vraagt vergadering aan over status kabinet

WILLEMSTAD — De PAR-fractie in de Staten heeft een openbare vergadering aangevraagd voor aanstaande maandag. De partij wil duidelijkheid krijgen over de status van het kabinet van ministerpresident Gerrit Schotte.

De PAR heeft het verzoek voor de vergadering vanochtend ingediend.
De waarnemend voorzitter van de Staten, Amerigo Thodé (MFK), moet de vergadering bijeenroepen. In haar verzoek zegt de partij dat ze kennis heeft genomen van het feit dat MANStatenlid Eugene Cleopa zijn steun aan de regering heeft ingetrokken en dat daarmee de coalitie niet meer op een meerderheid kan rekenen.

Desondanks heeft de minister-president het ontslag van zijn kabinet niet ingediend. Deze situatie zorgt voor veel verwarring”, aldus de PAR.

Geen beslissingen
Ook wil de PAR de zekerheid hebben dat, nu de regering van Schotte niet op een meerderheid kan steunen, er geen beslissingen worden genomen door de ministers en de ministerraad.
In een brief aan gouverneur Frits Goedgedrag stelt de gele partij:

Met verbazing hebben wij kennisgenomen van de verklaringen van de minister-president in het kader van de recente politieke ontwikkelingen. Gezien de ervaringen gedurende de afgelopen tijd met de huidige minister-president hebben wij ernstige bedenkingen over het waarheidsgehalte van zijn verklaringen.
Naar ons oordeel is het inmiddels duidelijk dat de regering niet meer steunt op een meerderheid in de Staten sinds het Statenlid Cleopa zijn steun aan het kabinet heeft ingetrokken en nu ook het Statenlid Rozier publiekelijk refereerde aan zijn brief aan zijn partij, waarin hij schrijft het vertrouwen in het huidige kabinet op te zeggen.
Wij zijn van mening dat elke zichzelf en de bevolking respecterende premier de gouverneur zou moeten informeren niet meer op de steun van het parlement te kunnen rekenen en zijn ontslag aan u moet aanbieden. Gezien het bovenstaande vertrouwen wij erop dat u erop toeziet dat de regering geen beslissingen meer neemt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *