PAR wil bewijs van ontdekking gas

  Leoni Leidel-Schenk

Versgeperst petroleum PAR olie NIEUWS helmin  gas Curaçao contracten boringen bewijs  olie boringen style=float:left;margin right:10pxCURAÇAO – Oppositiepartij Door:PAR wil dat Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels met bewijs komt dat Kabinet Schotte petroleum en gas heeft ontdekt, en dat de PAR van plan is het grootste deel hiervan aan Nederland te geven. “Wiels zoekt ruzie met Nederland met leugens over petroleum en gas”, aldus de partij.

De discussie over de aanwezigheid van aardgas in het territorium van Curaçao loopt al jaren. De PAR zou tijdens haar bewind al onderzoek hebben laten uitvoeren na de aanwezigheid van aardgas. MFK-leider Gerrit Schotte probeerde al voor zijn aantreden als premier de documenten van eventuele olieboringen boven water te krijgen.

Contracten
Wiels beschuldigde vlak na het aantreden van Kabinet Schotte de oppositie van huichelarij. Demissionair premier Gerrit Schotte beweerde in 2010 dat het kabinet De Jongh-Elhage drie contracten getekend heeft met olie-exploitatiemaatschappijen en dat de documenten naar olie-boringen waren verdwenen.

Bewijs
Volgens PAR-lid Omayra Leeflang grijpt Wiels met zijn campagne voor zijn partij weer naar deze beschuldigen. “In de campagne komen zij met de leugen dat de PAR zou zijn gekomen met een wet die Nederland het grootste deel van de petroleum en gas rijkdommen van Curaçao geeft. Wij dagen Helmin Wiels uit om te komen met de bewijzen”, aldus Leeflang.

Documentaire
De partij verspreidde twee weken geleden de eigengemaakte documentaire ‘Ta Basta’. In de documentaire beschuldigt de partij Nederland van het azen op de petroluem- en gasrijkdommen van Curaçao.

Feit is dat Wiels niets heeft bereikt voor het volk en dat hij nu oorlog zoekt met Nederland om zijn onverantwoordelijke strijd voor onafhankelijkheid te voeren zonder het volk te raadplegen”, vindt Leeflang.
Er worden stemmen aangetrokken met leugens.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *