PAR wil vergaderen over Monk

 

WILLEMSTAD — De PAR-fractie in de Staten heeft een openbare vergadering van de Staten aangevraagd over recente handelingen van PS-minister Carlos Monk (Bestuur, Planning en Dienstverlening ). De partij is er niet over te spreken dat op voordracht van de minister zijn medewerkster Ardieth Martha-Merien is bevorderd tot hoofd van dienst van het vergunningenloket.

Door de benoeming, die met terugwerkende kracht geldig is vanaf 10-10-‘10, gaat Merien van schaal 9 naar schaal 16. Dat levert haar ruim 100.000 gulden aan niet-geïnd salaris op. De PAR spreekt in dit verband van schaamteloos gedrag van Monk en omschrijft het handelen van de minister als het begunstigen van een politieke vriendin, omdat zij met terugwerkende kracht is benoemd.

Wij keuren deze daad van slecht bestuur, die een vorm is van corruptie, op alle mogelijke manieren af”, aldus de PAR in een brief aan Statenvoorzitter Ivar Asjes (PS).   De PAR-fractie wil dat de Staten zich over deze zaak uitspreken en heeft een openbare vergadering over het gedrag en handelen van Monk aangevraagd. Deze vergadering moet het afkeuren van de acties van minister als onderwerp krijgen, aldus PAR-lid Magali Jacoba. De partij dringt bij Asjes aan op de aanwezigheid van Monk bij de vergadering.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *