ParadiseFM | ’10 miljoen nodig om zorg te garanderen’

De inspectie doet ondertussen onderzoek naar budget en besteding | Jeu Olimpio

Het Sehos heeft per direct 10 miljoen gulden nodig om te voorkomen dat de zorg in gevaar komt. Dat meldt de Sehos-directie. Onlangs werd besloten dat de SVB verlopen medicijnen direct betaalt aan leveranciers, maar volgens de ziekenhuisdirectie voldoen dit niet, omdat er nog oude schulden openstaan.

Er staat volgens hen nog bijna 45 miljoen open aan schulden en crediteuren worden ongeduldig: er zou minstens 6 miljoen moeten worden afgelost voor de bestelling geleverd kan worden. Hierdoor is er niet genoeg voorraad bij Sehos. De norm zou liggen op 7200 artikelen, maar het ziekenhuis heeft momenteel net 5000 artikelen liggen.

De inspectie doet ondertussen onderzoek naar het budget en de besteding hiervan. De Sehos-directie geeft aan hieraan mee te werken

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “ParadiseFM | ’10 miljoen nodig om zorg te garanderen’

  1. Acute zorg is in gevaar omdat de directie, de raad van toezicht en raad van bestuur, in wake-modus is. Enkel salaris en facturen van ‘good friends’ worden betaald. Geld wordt niet meer in zorg gestoken omdat men zich bewust is dat het einde nabij is. Men probeert nog eruit te knijpen aan gemeenschapsgelden wat er uit te knijpen is. Daarna vraagt Sehos faillissement aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *