ParadiseFM | 2018 goed jaar voor cruisetoerisme

Een toename met bijna 20 procent | Persbureau Curacao

Het is het afgelopen jaar uitstekend gegaan met het cruisetoerisme op het eiland in vergelijking met 2017. Dat jaar bezochten bijna 635.000 bootpassagiers Curaçao, dat waren er in 2018 ruim 757.000.

Een toename met bijna 20 procent. Dat blijkt uit cijfers van Curaçao Ports Authority, meldt het Antilliaans Dagblad. Dit jaar is ook goed begonnen. Op 1 januari meerden vier cruiseschepen aan, met in totaal 9.000 passagiers die het eiland bezochten.

De toename van het cruisetoerisme is mede te danken aan de ingebruikname van de tweede megapier. Het eerste schip dat bij de Tulapier afmeerde was de Adventure of the Seas in november 2017.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “ParadiseFM | 2018 goed jaar voor cruisetoerisme

  1. Abraham Mossel

    Het CPA liegt net zoveel uit zijn mouw als het CTB, en @ John wat betreft jouw voorstellen is weg gegooid geld, 90 % van de Cruistoeristoeristen blijven aan boord, aangezien zij volop voor gelicht worden over overvallen, zakken rollen, straat/ strand en tasjes rovers. de ene winkel sluit / staat leeg in stad, de hotels vallen als appels van de boom, O O wat gaat het goed met het toerisme op Curacrim de laatste jaren. Fake nieuws hebben we niks aan CPA/CTB

  2. Nu nog een 3e megapier, een skyline bouwen met hotels, de bevolking opvoeden in netheid, actiever het land verkopen in het buitenland met name de evenementen. De ruines verwijderen in Punda en Otrobanda. Goedkope taxi’s invoeren. Iedere taxi dezelfde kleur en chauffeurs nette uniformen. Asociaal rijgedrag aanpakken.
    Dan groeit het toerisme nog meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *