ParadiseFM | 2300 vergunningen verwerkt dit jaar door MEO

MEO hyperactief met vergunningen | Extra

Het ministerie van Economische Ontwikkeling heeft dit jaar 2300 vergunning verwerkt. Er werden in totaal 2600 vergunningen aangevraagd: het gaat onder meer om vergunningen voor horeca, standplaatsvergunningen, vestigingsvergunningen en ventvergunningen.

Het ministerie reageert met deze informatie op klachten over ‘red tape’ op het eiland. Mensen stellen vaak dat ondernemen op Curacao moeilijk is wegens de lange wachttijden na aanvragen.

Bron: ParadiseFM

9 Reacties op “ParadiseFM | 2300 vergunningen verwerkt dit jaar door MEO

 1. Ik heb ook mindstens 2300 vellen verwerkt dit jaar.
  Popla kennen ze allemaal.

 2. Ik heb in september 2017 een aanvraag ingediend voor een directeurs (cq vestigings) vergunning voor een door mij overgenomen NV. Zou enige weken in beslag nemen. Op 30 oktober 2017 kreeg ik een e-mail van het vergunningenloket dat de aanvraag nog in behandeling was. Nu elf maanden later nog niets. Ik zal wel een ‘speciaal geval’ zijn.

 3. Ik las net in het AD wel iets van een onderverdeling. Er zaten in ieder geval 600 vergunningen voor een off-shore bedrijf bij, dus daar hebben we niet veel aan. Vervolgens was er inderdaad een hele rits voor 1 dags evenementen en tijdelijke ventvergunningen. Dus wanneer je dan optelt hoeveel echte bedrijfsvergunningen er zijn uitgegeven dan is het schrikbarend weinig. En ondertussen maar afvragen waarom de economie niet uit het slob wil komen ?

 4. Wat een onvoorstelbaar laag getal, het is nog erger dan ik al dacht.

 5. Ik geloof dat MEO niet goed luistert naar de kritiek. Dan blijven de problemen gewoon voortbestaan.

 6. @Joep.
  Die onderverdeling willen, kunnen en zullen ze niet leveren. Want dan vallen ze door de mand.

 7. Dat heb je ervan als MEO nog niet weet dat er een digitale wereld is. En bepaalde regelingen uit het jaar nul stammen.
  Noem alleen maar een waar gebeurd feit: Inspecteurs MEO doen controle bij een bedrijf. Op de vergunning staat een oud adres. Bedrijf krijgt opdracht om adres te laten veranderen via vergunningenloket. Bedrijf naar het vergunningenloket. Daar heeft men niet de beschikking over de vergunning omdat deze bij MEO is gearchiveerd. Nu moet bedrijf een machtiging schrijven voor vergunningenloket, inleveren bij vergunningenloket zodat zij met deze machtiging de vergunning kunnen opvragen bij MEO. Zodat het adres veranderd kan worden. Hoe omslachtig en tijdrovend kan het zijn voor particulier en bedrijf.
  Vooruitgang in de wereld gaat te snel voor de hersenpan van bepaalde mensen, dus blijven we maar stilstaan in de vorige eeuw.

 8. Het merendeel was gewoon een ventvergunning voor een evenement. Koningsdag en alle andere evenementen vereisen een vergunning voor alle standhouders, dus dan schiet het bij Koningsdag natuurlijk wel lekker op. Pak dan nog even de andere evenementen erbij en de teller gaat hard.

  Wat ik graag zou willen weten is hoe de onderverdeling was. Dus hoeveel horeca vergunningen zijn er afgegeven, hoeveel standplaats vergunningen etc. Ik ken namelijk wat bedrijven die al meer dan een jaar zitten te wachten op hun vergunning, zij zaten in ieder geval niet tussen die 2900.

 9. Deze cijfers zeggen toch niets over de wachttijden na aanvraag? Als er een voorraad ligt van 10.000 aanvragen duurt het dus nog steeds 4 jaar voordat je duidelijkheid hebt. Het meten van de daadwerkelijke doorlooptijd lijkt me zinvoller.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *