ParadiseFM | 700 sollicitaties leidt tot 26 geslaagde aspirant-agenten

Nederlands grootste struikelblok bij aspirant politie | Jeu Olimpio

Van de ruim 700 sollicitaties, hebben 26 kandidaten hun training tot aspirant-agent met succes afgerond. Dat laat de politie weten in een persbericht.

De sollicitanten werden in eerste instantie geselecteerd op bepaalde criteria waarna er een selectieronde volgde en enkele testen. Volgens Amigoe deden er uiteindelijk 219 jongeren mee aan de basistest Nederlands die niet gehaald werd door het merendeel van hen. 26 bleven er over.

Politiewoordvoerder Imro Zwerver stelt in een reactie dat de Nederlandse taal een vereist is als agent. Onder meer officiële rapporten moeten in het Nederlands worden opgesteld en alle wetten zijn ook in deze taal.

Bron: ParadiseFM

6 Reacties op “ParadiseFM | 700 sollicitaties leidt tot 26 geslaagde aspirant-agenten

 1. Alle beetjes helpen. Merendeel slaagde niet voor de taal test. Wat een verrassing.
  Dat krijg je als je als klein eiland een eigen taaltje wil voeren, waar je zelfs op het eigen eiland niet verder mee kan. Laat staan in de wijde wereld.

 2. @Ook dat nog: niet om flauw te doen of de taalpolitie uit te hangen, maar “taal eis” is leuk.

 3. Als een universiteit in nederland taal eisen stelt, worden ze voor racist uitgemaakt…..

 4. 3290 gulden per maand voor een jongen van 18 is een topsalaris, dat verklaard waarschijnlijk de vele kinderen bij verschillende vrouwen van politieagenten.

  Het probleem bij deze selectie procedure is dat deze jongeren rond de 20 moeten zijn. De tijd dat politieagenten jong en sportief moeten zijn om achter boeven te rennen is voorbij, een kogel is veel effectiever.

  Bij politiediensten in de Amerika zag ik dat mensen die ervaring in andere beroepen hebben ook politieagenten worden, zij brengen heel veel ervaring mee wat de kwaliteit van het politieapparaat ten goede komt..

  Hier hebben wij de situatie van een achterlijke minister en vier politiehoofden die meer aan het pronken zijn met hun functie dan dat iets uit hun handen komt.

 5. Curacao revisited

  “Politiewoordvoerder Imro Zwerver stelt in een reactie dat de Nederlandse taal een vereist is als agent. ”
  Ik keek gisteren naar Extra nieuws (nu ook in het Nederlands) en onze minister president komt met veel pijn en moeite tot Nederlandse zinnen dus hoe kan je dit van een gemiddelde kopieerapparaatbediende op Bandabou verwachten?

 6. Van die 700 waren er 32 onder de 100 kilo, en 6 daarvan vielen vervolgens af wegens een strafblad.

  Die overgebleven 26 hopen allemaal kopieerapparaatbediende te worden bij de politie op Bandabou, want ze hebben gezien dat je daarmee ministerpresident kunt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *