ParadiseFM | Ambtenarenteam sluit akkoord groeistrategie Curaçao

Het akkoord dat vandaag is getekend betekent nog niet dat de aanwijzing van tafel is

Een team van ambtenaren heeft in Nederland woensdag een akkoord gesloten omtrent de groeistrategie van de Curaçaose regering. Staatssecretaris Raymond Knops en Premier Eugene Rhugghenaath hebben vandaag het akkoord getekend.

In januari heeft Nederland toegezegd Curaçao te zullen helpen bij het traject dat bewandeld moet worden. Het akkoord dat vandaag is getekend betekent nog niet dat de aanwijzing van tafel is. Curaçao moet de inkomsten omhoog schroeven om ervoor te zorgen dat het tekort op de begroting van de afgelopen drie jaar van ongeveer 112 miljoen gulden niet verder stijgt.

De regering zal over de verhoging van de omzetbelasting, de accijnzen en de vuilnisophaalbelastingen met zijn sociale partners in een nationaal dialoog treden om tot een consensus te komen.

Er is overeenstemming bereikt tussen Nederland en Curaçao over een Groeiakkoord. Het Groeiakkoord is gebaseerd op de groeistrategie en geeft nadere uitwerking aan het samenwerkingsconvenant die op 21 januari 2019 is getekend.

Met het akkoord committeert Curaçao zich aan het bereiken van een structureel begrotingsevenwicht, het compenseren van de tekorten, het verlagen van de overheidsschuld en een realistisch pad naar duurzaam gezonde overheidsfinanciën.

Bron: ParadiseFM

6 Reacties op “ParadiseFM | Ambtenarenteam sluit akkoord groeistrategie Curaçao

 1. Drechi pa bosnan Tur

  @Joep
  Ik ben het vaak niet eens met alles wat je te berde brengt op dit forum.
  Vandaag wel…………..
  Ik ben een rasechte YDK, maar je hebt gelijk!!!!
  En ik zeg nog maar een keer voor degenen die het alle voorgaande keren nite hebben begrepen: “Drechi pa bosnan Tur die toen na 2012 hebben gezegd dat het aan Gerrit Schotte had gelegen……”

 2. Joep Meloen

  @ Gerard,

  Ik heb dus duidelijk geen PAR gestemd. Heb ooit de PAR, op hun facebookpagina, gevraagd of ze pleachtig wilden beloven een einde te maken aan corruptie, fraude, clietelisme, familie benoemingen etc.
  Daar weigerden ze antwoord op te geven.

  Voorts heb ik Ruggenaath een keer tijdens een vergadering meegemaakt. Heb hem daar wat vragen voorgelegd en ook de oplossingen erbij aangedragen. Kreeg alleen wollige taal terug, man durft of kan geen beslissingen nemen. Hij is inderdaad een 2e Rosaria, compleet zonder Ruggegraath.

  En zo hadden we dus bij de vorige verkiezingen maar liefst 17 partijen en er was er niet 1 integer te noemen. Nou vooruit, eentje dan, dat was de damespartij, maar die konden totaal niet uit hun woorden komen en wisten ook niet precies wat ze nu wel wilden.
  Oftewel verkiezingen zonder ook maar 1 mogelijke keuze ! Hoe krijg je het voor elkaar.

  Dat de economie van Curacao in is gestort verbaast mij dan ook niets, ze kunnen niet anticiperen, hebben geen idee hoe ze de problemen aan moeten pakken. Snappen niet dat ze de kostenkant moeten verlagen, denken dat ze alleen de inkomstenkant moeten verhogen. Met zo’n stuurloos beleid gaat het eiland gewoon ten onder.
  Maar het ergste is nog wel……………….
  Probeer eens een alternatief te formuleren ? Ik zou niet weten wie dat zou moeten zijn. Dan kom ik alleen weer uit op een zakenkabinet, maar vergis je ook niet in Betrian, die vult ook links en rechts zijn zakken.
  Ergo, ik denk dat het beter is dat Nederland het bestuur gewoon overneemt. Dan zijn we af van de politieke benoemingen (zij kennen immers niemand), dan wordt er fors gesneden in de kosten, wordt het ambtenaren apparaat (net zoals op Bonaire) gesaneerd en opgeleid en hebben we als eiland nog een kans.
  Want dat we geen toekomst met de eigen politici hebben is mij voor de volle 100 % duidelijk.

 3. Drechi pa bosnan Tur

  @Trui…
  Je moet niet zo met je naamkaartjes gooien ……… Is erg dom.
  @Gerard en Johan: Drechi pa bosnan TUUUUUUR…… Whuahahahahauahahahaaaaa

 4. Ongelooflijk.

  Ik heb PAR gestemd omdat Ruggenaath veranderingen beloofde.

  Maar wat zagen we? Van het beloofde terugdraaien van de Pik Pisas benoemingen is niets terecht gekomen, Geen enkele benoeming is teruggedraaid!

  Het eerste wat Gijsbertha van coalitiepartner MAN deed was zijn eigen dochter als adviseur benoemen. Romer van coalitiepartner PIN loodse meteen overal haar schoothondje Alvin Daal binnen om er als change manager zijn onkunde te bewijzen.

  Partijgenoten Stephen Walroud en Marilyn AlKLM Walle zijn 24/7 op snoepreis.

  En nu is Ruggenaath naar Nederland met de MFK hoer Stella van Rijn, of all people, om daarmee de aanwijzing van tafel te krijgen.

  Sterker nog, Ruggenaath heeft dit lelijk wijf zelfs aangesteld als voorzitser van de commissie integriteit!

 5. Van Rijn zit overduidelijk te Netflixen.

  Gaarne het voorbeeld van Arubaanse collega Ras volgen.

 6. Hoe kan Ruggenaath met goed fatsoen naast Stella van Rijn, de konten-en-wat-dies-meer-zij likster van Gerrit Schotte, gaan zitten?

  Ook sloerie Stella snoepreist gewoon door.

  Ruggenaath mist duidelijk de ballen van Stanley Betrian, die durfde deze feeks wel buiten te gooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *