ParadiseFM | ‘Bank onder noodregeling kan niet worden gedwongen geld over te maken’

Camelia legt uit dat het oordeel niet afhankelijk is van de beslissing van de Centrale Bank vorige maand om een moratorium in te stellen | Vigilante

Een bank die onder een noodregeling valt, kan niet worden gedwongen tot het beschikbaar stellen van geld. Dat legt persrechter Sigmar Camelia uit.

Deze week verloor SOAB de zaak tegen de Girobank: SOAB wilde dat er geld van hun girobankrekening werd overgemaakt naar de MCB om zo beschikking te krijgen over hun geld. Ze verloren de zaak echter.

Camelia legt uit dat het oordeel niet afhankelijk is van de beslissing van de Centrale Bank vorige maand om een moratorium in te stellen.

Een moratorium is een maximaal bedrag dat beschikbaar wordt gesteld aan klanten, in dit geval is dat 10.000 gulden. Het oordeel is gebaseerd op het feit dat de Girobank onder een noodregeling valt en de fondsen niet in gevaar mogen komen.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “ParadiseFM | ‘Bank onder noodregeling kan niet worden gedwongen geld over te maken’

  1. En het zal garcia, capella, isenia, ‘n biet wezen, oftewel, het zal hun aan hun kont roesten, want zij zijn binnen en daar draait alles om, maar ze hebben niks verkeerds gedaan, wir haben es nicht gewuesst.

  2. De schuldigen aan die noodregeling, de zelfverrijkers Eric Garcia, Stephen Capella, de moeder van Stephen Capella en Neysa Insenia, gaan vrijuit?

    RvC lid Anthony ‘Centje’ Cijntje ook?

    Benieuwd hoeveel bedrijven nog in de problemen komen door Girobank.

    Naast SOAB minimaal de Isla en APC (APNA). En Ennia, dat al onder toezicht staat, heeft ook flinke tegoeden bij Giro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *