ParadiseFM | Betalingsregeling voor schuld UTS aan overheid

Betalingsregeling voor schuld UTS aan overheid | Jeu Olimpio

UTS heeft een betalingsregeling getroffen met de overheid wat betreft het verschuldigde geld. Dat laat minister van Financien kenneth Gijsbertha weten.

De 37 miljoen gulden die de overheids nv schuldig is aan divident aan het Land was een van de knelpunten voor het CFT: het bedrag staat op de begroting, maar het CFT vond het onzeker of dit geld daadwerkelijk betaald zou worden.

Volgens Gijsbertha zijn er nu duidelijke afspraken met het telecombedrijf en gaan ze in termijnen de 37 miljoen betalen.

Bron: ParadiseFM

12 Reacties op “ParadiseFM | Betalingsregeling voor schuld UTS aan overheid

 1. Creatief boekhouden is dit. Hebben ze van Nederland geleerd.
  In Nederland doet de regering niet anders.

 2. Ik heb zoveel adviezen hier in de knipselkrant aan de UTS gegeven.
  Maar niets, nada.
  UTS, Digicel, Flow etc zijn net dinosaurussen.
  They are just sitting ducks.

  De overheid heeft het telecom landschap helemaal verkeerd ingericht cq opgezet.
  Zoveel spelers met hun eigen netwerk op een eiland van 150k is vragen om problemen.

 3. Rendement halen, daar vragen aandeelhouders om. Als je ze 5-8 of 10% beloofd dan vragen zij daarom.
  As simple as that.

 4. @ Bert,

  Ik weet dat je achterstallige dividend op kunt eisen, maar volgens mij heeft de overheid UTS al geheel leeggetrokken. UTS draait al jaren slecht, heeft honderden personen moeten ontslaan. Ook is mij bekend dat de overheid altijd alle dividend eruit heeft getrokken.
  Het zou mij dus niets verbazen wanneer de overheid nu dividend eist van niet gerealiseerde winst. Het is gewoon een lening of het wegkapen van kapitaal. En dat zal CFT nooit accepteren.

 5. Geloof er niks van dat UTS nu eeneens dividend gaat betalen Gijsberta neem je zuster in de maling.Hoop dat CFT er niet intrapt.

  UTS heeft toch een achterstand sinds 2015 kan UTS nu wel dividend gaan betalen nu de winsten zeer laag zijn? Telecommunicatie en post directeur alias mister fraudeur Cheboe Sluis zal het een harde noot in de beit zijn.

 6. @joep: klopt wat @Bert zegt. Je kunt ook bij verlies dividend uitkeren. Dit mag echter alleen uit een winstreserve.

 7. Fout, Joep, dividenden betaal je ook uit in het verleden behaalde winsten die nooit (geheel) uitgekeerd zijn.

  Ondanks hun idioot grote personeelsbestand heeft UTS in de tijd dat ze monopolist was en er nog geen Wifi was goed geld verdiend.

  Of het verstandig is dergelijke uitkeringen te doen nu er een periode van fikse verliezen is aangebroken is een andere zaak.

 8. Vlgs mij hebben zij dividend gedeclareerd toen ze nog winst maakten. Dus die dividend is vsn het verleden.

 9. Dividend betaal je uit wanneer er winst is. UTS maakt geen winst, dus er valt ook niets uit te betalen. Dit is gewoon een verkapte belasting en zal door CFT nooit worden geaccepteerd.
  De onkunde van deze minister wordt pijnlijk blootgelegd.

 10. Schandelijk bedrijf, onkundig hun adm nog steeds niet op orde! Ontmoette gisteren aan de caracasbaaiweg UTS een Nl oudere dame die was afgesloten om NAF 1.15 ! Notabene hun eigenlijk fout.

 11. Een simpele blik op de balans van UTS is voldoende om te zien of UTS dit geld cash heeft of dat het in niet te cashen andere balansposten zit.

  De cash die UTS heeft zal ook flink aangetast worden door de dure sfvloeingsregelingen van overtollig personeel.

  Opvallend is dat Bureau Post weer gespaard wordt. Daar klotst het geld tegen het plafond en als er niet zo’n waanzinnige salarissen betaald warden aan PIN vriendjes zou het ook onder de deuren uit spuiten.

 12. Droom maar lekker verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *