ParadiseFM | Bisschop Luis Secco staat open voor dialoog met LGBT-gemeenschap

Secco benadrukt dat de kerk het huwelijk beperkt wil houden voor een man en een vrouw en dus niet voor stellen van hetzelfde geslacht. Wel wil hij met de LGBT-gemeenschap praten.

Bisschop Luis Secco heeft een brief gestuurd naar de LGBT-gemeenschap van Curaçao, waarin hij zegt open te staan voor dialoog.

Secco reageert daarmee op een brief van de organisaties FOKO en Igualdat Kòrsou die hem verweten prominent aanwezig te zijn geweest tijdens een manifestatie tegen het homohuwelijk.

Secco benadrukt dat de kerk het huwelijk beperkt wil houden voor een man en een vrouw en dus niet voor stellen van hetzelfde geslacht. Wel wil hij met de LGBT-gemeenschap praten.

Bron: ParadiseFM

5 Reacties op “ParadiseFM | Bisschop Luis Secco staat open voor dialoog met LGBT-gemeenschap

  1. Knoek-koe

    Laat die kerkelijke instellingen aub niet zo hypocriet doen, ik hoor deze bisschop, en leiders van andere handjeklapachtige hallelujah kerken (die zich belastingvrij verijken via inzamelacties) zich nooit expliciet uitspreken tegen zaken zoals de vriendjespolitiek corruptie van politici, verkwisting van rondvliegende en lintjesknippende gezagsdragers en de Labanderia achtige prijktijken van lokale Banken die zich als je amigu voordoen, terwijl ze je legaal leegkloppen

  2. De kerk die pretendeert dat liefde hun uitgangspunt is en was.Zal liefde tussen levende wezens niet moeten frustreren.Nog willen bepalen wie wel van een ander mag houden. Deze meneer Secco is een grote huichelaar, hij moet zich schamen. Ik heb nog steeds last van mijn verleden in Soto waar een hele Reportage door de EO aan is gewijd. Kindermisbruik en mishandeling door zijn sekte.

  3. Secco moet zich eigenlijk gewoon bezighouden met het verkondigen van halve waarheden en vooral waarom het bisdom – zo weinig heeft gedaan met de gegevens van journalisten Robert Chesal en Jos Dohmen uit 2010 inzake kindermisbruik in het verleden en heden. En eveneens waarom de door het bisdom ingestelde commissie Koeijers nauwelijks iets met de gegevens heeft gedaan. Zo’n clown durft een gemeenschap nog iets op te leggen.? Schaamteloos allemaal.

  4. Een instituut wat pedofielen afschermt is niet serieus te nemen en iedere vorm van dialoog gedoemd om te mislukken. Zolang men naar het grote leugen boek wijst omdat “Het daar allemaal in staat” is het volkomen zinloos om met deze zalvende verdwaasden te praten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *