ParadiseFM | Camelia-Römer klaagt Sona aan om ‘wanprestatie’

Suzy Camelia Romer | Frans Bakker

Minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Suzy Camelia Römer heeft gisteren in de Staten uitgehaald naar Sona, de Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen. Ze verweet de organisatie een gebrek aan medewerking en transparantie bij het project Hospital Nobo Otrobanda.

Dat meldt het Antilliaans Dagblad. Vanwege de wat zij noemde wanprestatie riep ze alle Statenleden op om tijdens een openbare vergadering de Algemene Rekenkamer opdracht te geven een diepgaand onderzoek te verrichten bij Sona.

Römer gaf aan dat de regering nog steeds geen geauditeerde jaarrekeningen van de financieringsorganisatie heeft gekregen. Ook wil men niet meewerken met de Stichting Overheidsaccountantsbureau Soab. Op waarschuwingen, aanmaningen en ingebrekestellingen wordt niet gereageerd.

Wel heeft Sona in het derde kwartaal van 2017 gemeld dat een overschrijding van het budget met 72 miljoen gulden werd verwacht. Römer en haar ministerie vrezen dat dit bedrag nog veel hoger zal uitvallen, zeker 100 tot 125 miljoen. Een overschrijding van ongeveer 20 procent van het totale budget van het HNO-project. De minister heeft gezegd Sona voor het gerecht te slepen.

Bron: ParadiseFM

5 Reacties op “ParadiseFM | Camelia-Römer klaagt Sona aan om ‘wanprestatie’

 1. @johan1980, Ze noemen het (World)Business Class ipv First class maar is hetzelfde principe (en kwa prijs eigenlijk duurder!).

 2. @Johan1980: er zijn een kleine 50 airlines die een First Class hebben. Deze zijn nog een graadje luxer dan Business Class.

  Er is dus niets afgeschaft.

 3. Brian S ‘first class’ is al vele decennia afgeschaft-:)

 4. Een aantal Statenleden zijn te druk bezig met de betaalde vakantie naar Nederland. First class vliegen natuurlijk.

 5. Fred Schiedam

  De minister heeft uitgehaald ….. zij roept statenleden op ….
  Wie regeert er eigenlijk? Wie is politiek verantwoordelijk? Wie treedt af?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *