ParadiseFM | CBCS adviseert internetbankieren aan Girobank-klanten

Jose Jardim girobank | Extra

De filialen van de Girobank, met uitzondering van Zuikertuin Mall, zijn vandaag weer open gegaan. Ook worden de pinautomaten in werking gesteld.

De filialen werken met aangepaste openingstijden van 8 uur tot half vier en op zaterdag van 9 uur tot half vier. Met ingang van maandag 16 december zijn de reguliere openingstijden weer van kracht. Het online banking system is per vannacht weer beschikbaar.

Zoals bekend blokkeerde de bank afgelopen dinsdag al haar rekeningen omdat er een ‘run’ op de bank was ontstaan.

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft laten weten dat iedere klant van Girobank tot maximaal 10.000 gulden vrij kan beschikken over zijn tegoed. Daarnaast heeft de klant de vrije beschikking over alle bedragen die sinds dinsdag zijn gestort.

De bank adviseert rekeninghouders om transacties via internetbankieren te doen in verband met de veiligheid. Ook waarschuwt de bank voor storingen als teveel personen tegelijkertijd gebruikmaken van de services van de Girobank. Politieagenten zullen bij de filialen aanwezig zijn om een oogje in het zeil te houden.

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC

Dit is de link naar de rol van de Maltese bank bij Girobank, beschreven door The Malta Times. De rechtszaken in New York van Girobank onder curatele tegen meerderheidsaandeelhouders David Hu en Martin Silver is hier te volgen:

http://iapps.courts.state.ny.us/iscroll/SQLData.jsp

Het nummer is 655968-2018

Met name in nrs 41, 45 en 49 worden de rollen van Girobank bestuursleden Eric Garcia, Stephen Capella en manager Neysa Isenia-Schoop nader belicht.

Lees hier de vonnisen tegen Girobank directeur Eric Garcia (CEO).

Lees hier het vonnis tegen Girobank CFO Stephen Capella

Lees hier meer over de rollen van Girobank’s voormalige Raad van Commissarissen Anthony Cijntje, Willem van Bokhorst, Philip Martis, Dieudonné van der Veen en Ivan de Windt en UBO’s David Hu en Martin Silver (in New York, Verenigde Staten) en Girobank accountant Ernst & Young Accountants.

De transacties en ‘gefabriceerde leningen’ waar de aangifte betrekking op heeft, vonden naar het zich laat aanzien begin 2013 plaats; ongeveer in de periode maart tot mei 2013. De jaarrekening 2012 van de Girobank kreeg op 23 april 2013 nog een goedkeurende verklaring van accountant Erick Statius van Eps van Ernst & Young Accountants op Curaçao.

Lees hier het Girobank dossier dat de KKC ten behoeve van haar trouwe lezers bijhoudt.

2 Reacties op “ParadiseFM | CBCS adviseert internetbankieren aan Girobank-klanten

  1. Waar was de Raad van Commissarissen (RvC)?

  2. Commentpolis

    Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *