ParadiseFM | CBCS maakt bijna verdubbeling winst in 2018

Bijna een verdubbeling ten opzichte van de 10,7 miljoen in 2017 | Persbureau Curacao

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft over 2018 een nettowinst geboekt van 20,1 miljoen gulden. Dat meldt het Antilliaans Dagblad.

Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van de 10,7 miljoen in 2017. Dit komt vooral door de stijging van de netto-renteopbrengsten: die stegen met bijna 10 miljoen. De kosten van CBCS bleven nagenoeg hetzelfde.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “ParadiseFM | CBCS maakt bijna verdubbeling winst in 2018

 1. ….”Lasten en Jardim missen de kennis en kunde, ethics en onafhankelijkheid om cbcs naar een hoger niveau te brengen”…..

  Leila Lasten is leuk als spreekster en anfitrion voor congressen en seminars, maar mist de bancaire , macro economische maar zeker ook de managerial “gravitas” om een instituut als de CBCS gestalte te geven.

  Bovendien is het niet fraai afgelopen met de UTS waar ze zeker 6 jaar CFO is geweest onder de Geus, met bedenkelijke (onvolledige) rapportages / geconsolideerde jaarrekeningen.

  Er zijn er ook miljoenen aan APC pensioengelden geparkeerd bij Giro bank onder haar hoede.

  Bovendien is ze net als Jardim politiek gecompromiteerd en staat ze “in het krijt” bij “miljoenen contracten gunner” Gijsbertha, voor haar riante positie bij CBCS.

  Jardim heeft in het verleden “beloningen” ontvangen van Bearingpoint, wat ook maakt dat hij niet geheel “ongecompromiteerd” is, chanteerbaar dus, zeg maar.
  Zeer onwenselijk voor een positie als Financieel directeur CBCS.

  Bovendien (bron: CBCS senior management personeel) kunnen ze collegiaal niet echt door een door.

 2. Curacao revisited

  @kk: ik zie nog weinig concrete verandering binnen cbcs. Regelgeving is hopeloos verouderd, personeelsbestand is veel te groot, en het is een teken aan de wand dat een inhoudelijk persoon als Bob traa na 6 maanden stopt. Lasten en jardim missen de kennis en kunde, ethics en onafhankelijkheid om cbcs naar een hoger niveau te brengen. Communicatie ontbreekt volledig (zie bv ennia dossier)

 3. Verdubbeling Winst CBCS

  Ja, wat wil je nu Tromp, Hasselmeyer & Chos elkaar geen dikke einde jaars bonussen en vette Giro Bank pastechis meer kunnen toespelen en er geen dagelijkse “Cafe de Heeren” declaraties meer drukken op de post “Food & Beverage” (met de nadruk op “beverage”)
  Plus: er wordt weer veel langer doorgewerkt na 4 uur PM!!.

 4. Logisch, nu tiran Tromp en Chos ‘De Heeren’ Romero van de payroll af zijn.

  Hopelijk worden bestuurders als Ralph ‘De Hoeren’ Palm nu wel aangepakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *