ParadiseFM | CBS: het gaat slecht met de export

Geëxporteerd werd vooral naar Bonaire, Nederland en de VS | Extra

Het gaat slecht met de export van Curaçao. In vergelijking met 2016 is de uitvoer in 2017 gedaald met bijna 21%. Vorig jaar ging het om in totaal 187 miljoen gulden.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Op olie en olieproducten na ging het bij de export onder meer om parfum en cosmetische artikelen, vliegtuigen en bijbehorende uitrusting, metalen containers en motorfietsen en andere tweewielers. Geëxporteerd werd vooral naar Bonaire, Nederland en de VS.

Ook de import liep terug vergeleken met 2016 met 6,8%. Dan gaat het wel in totaal in 2017 om 2 miljard 275 miljoen gulden. Opnieuw op olieproducten na, werden vooral schepen, boten en drijvende constructies ingevoerd, auto’s en andere vervoermiddelen, geneesmiddelen, alcoholische dranken en telecommunicatieapparatuur.

Het CBS zegt er wel bij dat het om voorlopige cijfers gaat.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “ParadiseFM | CBS: het gaat slecht met de export

 1. Partieel is onze export wel flink gestegen.

  De export van snoepreizende ministers en hun aanhang,

  AlcaLM Walle, Suzy Romer, Alvin Daal.

 2. Abraham Mossel

  vindt je het gek, zolang er nog meerdere veroordeelde draaideur criminelen in de staten zitting hebben is er geen hond die wil investeren op Curcrim, met dank aan het bedrijfswonder Gerrit de Raaf & Co

 3. Daan Banaan

  Het gaat slecht met de import, de export, de productiviteit, de ondernemingszin, de portemonnee van de consument, eigenlijk met alles wel. Omdat er nog steeds niet wordt gewerkt aan een goed investeringsklimaat en de consument steeds minder te besteden heeft. We kunnen dit wel blijven herhalen, maar het is de overheid die aan zet is en zal moeten luisteren. Voorspelling 2018 wordt nog slechter, en als we zo doorgaan zonder actie, dan wordt 2019 nòg slechter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *