ParadiseFM | CDA wil diepgaand onderzoek schuldenproblematiek oud-studenten

SSC laat opnieuw steken vallen bij inning oude schulden

CDA wil een diepgaand onderzoek naar de schuldenproblematiek onder oud-studenten op de eilanden. Dat meldt Koninkrijksrelaties.nu.

Recent werd de problematiek opnieuw aangekaart door 100 Curaçaose studenten die gesteund werden door de minister van Onderwijs Marilyn Alcala Walle.

De communicatie met Dienst Uitvoering Onderwijs zou moeilijk zijn waardoor studenten onterecht worden geconfronteerd met betalingsachterstanden en deurwaarders.

De minister pleitte voor een diepgaand onderzoek en kreeg vorige week steun van GroenLinks. Ook CDA lijkt haar nu bij te vallen.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “ParadiseFM | CDA wil diepgaand onderzoek schuldenproblematiek oud-studenten

  1. De communicatie met Dienst Uitvoering Onderwijs zou moeilijk zijn waardoor studenten onterecht worden geconfronteerd met betalingsachterstanden en deurwaarders.

    Communicatie is moeilijk in deze tijd van emails en WhatsApp? De studenten zelf zijn meesters in communicatie. Zitten dag en nacht op hun smartphones..

  2. Blijkbaar hebben politici in Nederland ook niets te doen. Het is vrij simpel studenten krijgen na hun studie 2 jaar om even op adem te komen voordat ze met terugbetaling beginnen.

    In plaats dat ze die 2 jaar gebruiken om alvast te sparen maken ze juist in die twee jaar meer schulden.

    Blijkbaar vinden onze zwarte oud-studenten dat ze niet samen met het klootjes volk de bus kunnen nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *