ParadiseFM | China Huayang Economics and Trade Group toch geen strategisch partner Refineria di Kòrsou

alles veranderde toen vorige week de naam van Bingyan Chen, eerder één van de topmannen van Guandong Zhenrong werd genoemd als project-leider op Curaçao.

Het projectteam van de Refineria di Kòrsou heeft het Chinese bedrijf China Huayang Economics and Trade Group laten weten niet verder te willen onderhandelen voor de positie van strategisch partner van de raffinaderij.

Dat meldt de EXTRA vandaag. Er is geruime tijd onderhandeld en uitgebreid gesproken over de wijze waarop de samenwerking vorm zou kunnen krijgen. Maar dat alles veranderde toen vorige week de naam van Bingyan Chen werd genoemd als project-leider op Curaçao.

Bingyan Chen was eerder één van de topmannen van het Chinese bedrijf Guandong Zhenrong, waarmee enkele jaren geleden uitgebreid werd onderhandeld, maar ook die samenwerking werd abrupt beëindigd.

Bron: ParadiseFM

7 Reacties op “ParadiseFM | China Huayang Economics and Trade Group toch geen strategisch partner Refineria di Kòrsou

 1. Het projectteam van de Refineria di Kòrsou heeft het Chinese bedrijf China Huayang Economics and Trade Group laten weten niet verder te willen onderhandelen voor de positie van strategisch partner van de raffinaderij.

  En onderling uurtjes schrijven…

 2. De Rechtsstaat

  Hoorde Marcelino nog op de radio vandaag. Wat een aanfluiting is die man geworden. Deze man durfde het woord politiek in zijn uiteenzetting te gebruiken. Wel Chonkie, op die manier heb je duidelijk gemaakt dat jij OOK een politiek motief aan het dienen ben.

  Morgen ben ik benieuwd welke draai je vriendjes van Zetesda aan deze uitlatingen zullen geven.

 3. Dus in feite goed gedaan, zodra die Bingyan Chen naar voren werd geschoven is dit afgekapt.
  Dan ben je niet bij de neus genomen.

 4. Curacao Revisited

  wordt het niet de hoogste tijd om de mensen uit het project team aansprakelijk te gaan stellen?

 5. Sjoerd Meijer

  Sluiten, slopen en veschrotten. De raffinaderij staat niet op een bron en ligt niet in een groot afzetgebied. De raffinaderij kan niet meer worden opgestart.

 6. Fred Schiedam

  Het duurbetaalde pojectteam is dus weer bij de neus genomen door de Chinezen. Wordt dit team gevormd door naieve lichtgewichten? Zelfs een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen.
  Iedereen die een beetje thuis is in de oliewereld weet dat er een mondiale overcapaciteit is aan basisraffinaderijen. Je moet modern zijn en iets extra’s hebben (bijv. geografische ligging t.o.v. transportstromen) om kans te maken. Als je de economische pagina’s van de kranten leest, weet je dat China momenteel een (zwaar kolonialistisch aandoende) expansiepolitiek voert gericht op het verwerven van zoveel mogelijk grondstoffen, dus daar hoef je als niet-derde wereld land zeker niet alle heil van te verwachten.

 7. Abraham Mossel

  Is het tijd perk NEP verhalen weer aangebroken!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *