ParadiseFM | China wil Venezuela helpen met stroomstoring

Gister werd de stroom in veel delen wel weer hersteld, maar in Caracas en de grensstreek met Colombia is nog steeds geen elektriciteit. Inwoners van Caracas vullen flessen water. Door de stroomstoring is er geen stromend water.

China wil Venezuela helpen met het herstel van het elektriciteits net. Ze hebben vandaag hun hulp aangeboden nadat president Nicolas Maduro de Amerikaanse tegenpartij Donald Trump beschuldigde van cyber-sabotage die het Zuid-Amerikaanse land in zijn ergste black-out stortte.

In een toespraak in Beijing zei een woordvoerder het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken dat China rapporten had ontvangen dat het elektriciteitsnet was uitgevallen als gevolg van een hackaanval. Hij uitte zijn bezorgheid en gaf aan dat China bereid is om hulp en technische ondersteuning te bieden.

De stroom in Venezuela is sinds donderdag in veel delen van het land uitgevallen. Gister werd de stroom in veel delen wel weer hersteld, maar in Caracas en de grensstreek met Colombia is nog steeds geen elektriciteit.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “ParadiseFM | China wil Venezuela helpen met stroomstoring

  1. China leende Venezuela tussen de 53 en 62 miljard euro, ze blijven er bovenop zitten want willen het op 1 of andere manier graag terughebben. Het was bedoeld voor sociale en econ projekten en impulsen maar helaas verdween veel in de zakken van Chavez cs en corrupte ambtenaren.

  2. China houdt van grondstoffen die ze zelf niet hebben .
    Kijk maar naar Afrika en Venezuela is nu aan beurt .

  3. China geeft op verschillende signalen af aan ‘havikken’ die aasen op de ‘rijkdommen’ van Venezuela. Technische steun en hulp met het energienetten zal de ‘footprint’ van China bij onze zuiderburen enkel vergroten. Hopelijk let PMO Arawak ook op!

  4. De enige oplossing voor Venezuela is als de olieprijs plotseling omhoog schiet of als Maduro opstapt en bedrijven weer gaan investeren in Venezuela.

    Aangezien dat eerste niet zal gebeuren, is China bezig om Maduro kunstmatig in leven te houden.

    Het is hetzelfde wat ik heb met de randdebielen in Nederland die hier tweede hands schoolmeubilair en andere afgedankte spullen naar toe sturen. Ze houden een kabinet dat hersendood is kunstmatig in leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *