ParadiseFM | Constancia en ex-man veroordeeld voor mondkapjesfraude

Déjà vu MFK-Statenlid Jacinta Constancia

Het Gerecht heeft vanmorgen uitspraak gedaan in de zaak “Dubnium”, ook wel het onderzoek “Mondkapjes” genoemd.Het betreft een onderzoek naar de betaling van ruim 365.000 gulden aan mondkapjes in 2012 door de overheidsinstantie BZV.

De bestelling werd geplaatst, de betaling verricht, maar, zoals de bedoeling was volgens het Openbaar Ministerie, werd er nooit geleverd. De zaak zou zijn opgezet door de toenmalige minister van Gezondheid in 2012 Jacinta Constancia – nu lid van de MFK in het parlement, en haar inmiddels ex-man Anbertus Scoop. Ook waren nog verdachten Gianni Benschop van het bedrijf Li Mi Wei via welke de offerte werd gedaan en de betalingen gingen en medewerkster van de minister Annaliza Mathilda.

De rechter deed de volgende uitspraken: Zowel Constancia als Scoop werden schuldig bevonden aan de oplichting en kregen 20 maanden cel opgelegd. In beide gevallen had het Openbaar Ministerie 35 maanden gevraagd. Constancia werd verder conform de eis van het OM veroordeeld tot het verbod om gedurende vijf jaar de functie van minister uit te oefenen.

Medeplichtige bij de oplichting Benschot kreeg 8 maanden cel, het OM had 15 maanden geëist. Medewerkster van de minister Mathilda, kreeg zoals het OM ook had gevraagd vrijspraak. De veroordeelden en het Openbaar Ministerie hebben twee weken om in beroep te gaan tegen de vonnissen.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “ParadiseFM | Constancia en ex-man veroordeeld voor mondkapjesfraude

  1. Dit is goed nieuws, laten we hopen dat vanaf nu alle corrupte politici en bestuurders berecht worden. Laten we gelijk doorpakken en nu David Dick aan pakken. Helaas moeten we net als bij Schotte, zeker nog 5 jaar wachten voordat ze de bak ingaat. In sommige landen wordt bij corrupte politici ook hun pensioen afgepakt zou in dit geval ook moeten vind ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *