ParadiseFM | Contract Inspecteur-Generaal Huurman beëindigd

Inspecteur-generaal Jan Huurman. Foto: Roelie van Beek

Het contract met Inspecteur-generaal Jan Huurman is half februari verlopen. Dat zegt hij tegen Ana Van Leeuwen op Paradise FM.

De Inspecteur-Generaal en Gezondheidsinspecteur vertrok in 2013 van het eiland wegens problemen met de toenmalige minister van gezondheid Ben Whiteman. Minister van Gezondheid Suzy Camelia Romer haalde hem daarna terug.

In oktober onstond echter ophef over kinderarts Sonia Faries waarna werd besloten dat Huurman geschorst werd. Zijn contract liep echter nog door. Huurman zegt nu dat er een oplossing is gevonden waar beide partijen tevreden over zijn en hij niet langer werkzaam is op het eiland.

Bron: ParadiseFM

9 Reacties op “ParadiseFM | Contract Inspecteur-Generaal Huurman beëindigd

 1. Jammer wel, Jan Huurman heeft zijn 2 jaar niet eens vol kunnen maken. 31 juli 2017 in dienst en oktober 2018 alweer geschorst. En dat alleen omdat de waarheid niet gezegd mag worden, want laten we wel wezen de tenen zijn wel erg lang natuurlijk. Frustrerend wel voor de man, zeker als je bekijkt naar de hoeveelheid suikerpatiënten, het grote aantal nierdialyses en de grote en onacceptabele hoeveelheid amputaties hadden Suzie cs ernstig zorgen moeten baren. Er wordt hier namelijk drie-en-een-half keer zoveel geamputeerd als in Nederland”. Handen tekort, meters dikke dossiers, kijken of zijn opvolgerster dit op een behoorlijke manier kan klaren.

 2. Dhr Huurman is iemand die verstand heeft van de Gezondheidszorg.En ook van de manier een Inspectie der Gezondheidszorg,Inspectie der Geneesmiddelen,en gerelateerde inspecties moeten functioneren.Het probleem is dat de huidige Minister van Gezondheidszorg geen flauwe idee heeft,geen kennis over gezondheidsthemas en ook niet over de mensen die werkend in de gezondheidszorg zijn.Dat brengt problemen mee met artsen,specialisten,het ziekenhuis,oud en nieuw.Niet voor niks hebben de mensen die in de Gezondheidszorg werken,jarenlang gestudeerd om hun taken te kunnen uitvoeren.Deze Minister is een zeer goede advocaat,maar advocaat heeft niks van gezondheidszorg geleerd.Daarom zijn zoveel onopgeloste problemen in de gezondheidszorg.Deze Minister kan beter met Justitie en Rechtshandhaving zich bemoeien en de Gezondheidszorg in de handen van een iemand die zich daarin expertise heeft.Dan zou het eiland ook betere controle hebben over de kosten en de prestaties.

 3. @Meloen. Gedeeltelijk eens.
  Huurman had het allemaal kunnen weten hoe de mentaliteit van bepaalde mensen hier op het eiland is. Hij heeft hier al eerder gewerkt.
  Hij had het hele gedoe met die kinder arts niet in de pers persoonlijk moeten uitvechten. Hij had kunnen weten dat mevr. de minister de kastanjes uit het vuur laat halen door anderen en dat, als je maar een ietsiepietsie negatief over haar praat, je afgedaan hebt. De minister duldt geen tegenspraak. Je kan niet van haar winnen en niet van haar verliezen.

 4. Volgens mij ziet @Joep over het hoofd dat Huurman voor het geld gekozen heeft om zodoende rustig aan zijn proefschrift te gaan werken. In feite heeft Huurman ons laten stikken, hij had zijn ontslag kunnen aanvechten. Nu lopen wij mannen allemaal het risico om straks voor een hernia opgenomen te worden en zonder ballen het ziekenhuis te verlaten.

 5. @ joep, Helemaal mee eens , ook jammer dat vele onderzoeken naar de falende medische zorg tot stil stand komt en het macht spelletje van die specialisten vereniging de lachende derde is en er dus niets veranderd.

 6. Joep Meloen

  @ Johan,

  Terecht dat Huurman een afkoopsom krijgt. Het is immers de kortzichtigheid van Suzy Romer dat hij op non-actief wordt gesteld. Zij is het toonbeeld van de politiek op Curacao…………..altijd maar vriendjes blijven bedienen i.p.v. door te pakken waar dat nodig is. En zij is ook het toonbeeld waarom het nooit wat met dit eiland gaat worden, wij kunnen onszelf niet besturen, simpelweg omdat we fraudeurs en charlatans altijd blijven beschermen.
  Als goed bestuurder moet je man en paard durven en kunnen benoemen. Hier durft en kan men het niet, met als gevolg dat Jan en alleman met iedere bestuurder een loopje nemen en het eiland als gevolg daarvan failliet gaat.

  Frauderende bestuurders ? Wij houden onze mond.
  Veroordeelde politici zonder baan ? Is zielig en dus geven we hen weer een goed betaalde baan, zodat ze weer in de fout kunnen gaan. Vaak ook nog eens omdat zij kennis hebben van wat we zelf uitvreten.
  Bezuinigingen doorvoeren ? Lukt ons nooit, omdat we alles en iedereen te vriend willen houden.

  Dat is helaas de realiteit van Curacao en Huurman had dat te laat in de gaten. Hij was een idealist. Hoopte hier een verandering en verbetering te kunnen brengen, maar vergat of besefte niet hoe door en door rot het systeem hier is. Hij zag Venezuela failliet gaan, maar had niet door dat we hier exact dezelfde mentaliteit hebben. Hij begreep niet dat het meerendeel alhier het eigen belang boven het algemeen belang stellen. Men helpt hier liever het eiland (en iedereen die daar leeft) in de verdoemenis dan dat men 10 NAF laat liggen die ook in de eigen zak kan worden gepropt. We moeten immers de blits maken in de snek en in de dure horeca zaken, want ‘image is everything’.
  Huurman wist het niet en begreep dat niet. Hij hoopte tegen beter weten in.

 7. Huurman stond met zijn voeten in de modder, durfde problemen te benoemen en aan te pakken. De medische zorg is dankzij Huurman verbeterd. Helaas moet hij vroegtijdig vertrekken.

 8. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 9. Huurman was ineens poeslief over Suzy Romer, op de radio.

  Blijkbaar heeft hij een gigantische afkoopsom van haar ontvangen.

  Als alternatief voor plaatsing bij Bureau Post en Telecom, de modus operandi van Suzy Romer en Alvin Daal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *