ParadiseFM | Curaçaose jongeren vaak internetverslaafd

internetverslaafd | Alamy

Curaçaose jongeren zijn vaak verslaafd aan het internet. Dat zegt onderzoekster Naomi Cyntje van de fundashon pa Maneho di Adikshon in het Antilliaans dagblad.

Zij deed onderzoek naar internetverslaving onder Curaçaose jongeren tussen de 16 en 18 jaar. Zo’n 32 procent van de jongeren lijdt aan een matige vorm van verslaving, 8 procent is ernstig internetverslaafd.

Sociale problemen als depressie en angst hadden sterkte relatie met de onlineverslaving. Cyntje wil nu dat de regering met specifieke wetten komt om jongeren tegen internet en vooral de verslavende online games te beschermen.

Bron: ParadiseFM

5 Reacties op “ParadiseFM | Curaçaose jongeren vaak internetverslaafd

 1. fudashon pa Maneho di Adikshon internet verslaving bulshit onderzoek hoe het komt de oorzaak van hun verslaving wanneer spreekt men over verslaving.Hun mogelijkheden in de maatschappij huis en school situatie het heeft allemaal met elkaar te maken. Kansen v/d jongeren.Subsidi geld kan effectiever besteed worden.Wat doet de Maneho di Adikshon met deze gegevens?

 2. Curacao revisited

  “Wat had Naomi Cyntje liever gezien dat onze jongeren aan drugs, seks of masturbatie verslaafd waren?”
  masturbatie is toch geen verslaving? is eerder een hobby

 3. Beste mensen, hou toch op met die flauwekul van internet verslaving, willen jullie de toekomstige Mark Zuckerberg, Bill Gates en Steve Jobs met het badwater weggooien?

 4. Trots op Curaçao

  Internetverslaving is wel degelijk een verslaving. Wellicht is de term internet misschien hierin te algemeen en ongelukkig gekozen.

  Zolang de ouders niet inzien dat hun kind verslaafd is aan het gebruik van tablet/computer gaat er niks veranderen. Wat de oplossing is weet ik 1.2.3. niet, maar een aan de keukentafel gesprek is altijd wel verhelderend.

  Mij lijkt het dat fundashon pa Maneho di Adikshon roepende is op een eiland in een oceaan. Overigens is het ethernet protocol op dezelfde manier door ontstaan en dat is weer het transportprotocol van het internet dat al die shit tot u brengt.

  Ik zeg roep nog een wat harder! Het probleem is best groot.

 5. “Curaçaose jongeren zijn vaak verslaafd aan het internet.” Wat had Naomi Cyntje liever gezien dat onze jongeren aan drugs, seks of masturbatie verslaafd waren?

  Heb wel van game verslaving gehoord maar hoe kan iemand aan internet verslaafd zijn, het is een bron van informatie dus hoe meer hoe beter zou ik zeggen.

  Wellicht raken deze kinderen ook verder geïnteresseerd en willen ze zelf hun eigen apps, skins en games maken. Internet verslaving, rot toch op met je fundashon pa Maneho di Adikshon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *