ParadiseFM | Curaçaose samenwerking maakt van snorkelmasker beademingsapparaat

Dit idee komt uit Italië waar een start-up hiermee aan de slag ging en de modellen openbaar maakte (open source). Hierdoor kunnen deze worden overgenomen en met een kwalitatieve 3d printer worden geprint.

Green Phenix en Ba3dprinting hebben de handen ineen geslagen en snorkelmaskers omgebouwd tot beademingsapparaten.

Dit idee komt uit Italië waar een start-up hiermee aan de slag ging en de modellen openbaar maakte (open source). Hierdoor kunnen deze worden overgenomen en met een kwalitatieve 3d printer worden geprint.

“Verschillende duikscholen hebben maskers beschikbaar gesteld en het eerste model wordt momenteel getest”, vertelt Sabine Berendse van Green Phenix. Zij werd benaderd met het idee en legde toen contact met BA3d Printing om de opzetstukjes te laten printen.

“Je moet wel over een kwalitatieve 3d-printer beschikken voor dit project. We hebben nu hetzelfde materiaal gebruikt als in Italië is gedaan.”

Medici zijn de apparaten aan het testen en er is contact gelegd met de overheid van Curaçao. “We wachten eerst de testfase af, maar ook de regering van Aruba is geïnteresseerd.”

Hoe veel snorkels er eventueel kunnen worden omgebouwd, durft Berendse nu niet te zeggen: “Het printen duurt twee á drie uur en we hebben behoorlijk wat snorkelmaskers, maar laten we nu vooral hopen dat het helemaal niet nodig is hier.”

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “ParadiseFM | Curaçaose samenwerking maakt van snorkelmasker beademingsapparaat

 1. @Hans, de gasflessen van Curoil/Curgas met zuurstof vullen…. Ligt eraan hoeveel doden je op je geweten wil hebben.
  Niemand ademd puur zuurstof, dus dat is kolder voor deze maskers. Beter de duikers vragen voor perslucht, welke overeenkomt met onze ademlucht.
  Voor extra zuurstof zal je wel naar het ziekenhuis moeten.

 2. Eindelijk eens een positief initiatief !!
  Iemand die niet constant loopt te zeuren maar de schouders eronder zet !
  Chappeau Green Phenix en Sabine Berendse.

 3. Lijkt mij dat ze direct te gebruiken zijn, dus zonder ombouw.

  De gascilinders van Curoil kunnen ook met zuurstof gevuld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *