ParadiseFM | De prijs voor een fles wijn stijgt met minstens drie gulden


Er is nog veel onduidelijkheid over de nieuwe accijnzen. Dat laat Arie Pieter Imhoff van wijnhandel Servir Frais weten. Ondanks dat al langer bekend was dat de accijnzen op bier en sterkte drank verhoogd zouden worden, werd zaterdag pas bekendgemaakt dat ook de accijns op wijn verhoogd zou worden.

Imhoff legt uit dat dit per fles resulteert in zeker drie gulden meer aan accijnzen en dat hier ook de verhoogde invoerkosten nog bijkomen. De komende tijd moet duidelijk worden hoe veel een fles gaat kosten en hoe de horeca deze extra gulden vervolgens verrekend naar de klant.

Elisa Koek in gesprek met Arie Pieter Imhoff over de nieuwe prijzen

Bron: ParadiseFM

12 Reacties op “ParadiseFM | De prijs voor een fles wijn stijgt met minstens drie gulden

 1. @de Groot: Presidente bij
  Leanez ANG 72,00. bij 15 dozen 1 doos gratis.
  Vreugehill voor verhoging ANG 58,- na verhoging 68,00 vandaag ANG 74,00
  LunaPark voor verhoging 58,00, na verhoging 78,00

 2. @ De Groot,

  Velen werken met vaste percentages van de inkoop oftewel de inkoopsprijs wordt verhoogd met 1,3 of 1,4. Dan telt zo’n verhoging aan de importzijde natuurlijk lekker door. Dan nog even de OB er overheen en voor je het weet heb je dit soort prijzen.
  Enige manier om dit tegen te gaan is om de vaste percentages niet te hanteren bij de doorverkoop, maar dan moet men wel kunnen rekenen en dat is voor velen nogal lastig.

  Maar lang verhaal kort: de overheid gaat zich, zoals velen hadden voorspeld, gigantisch in de poten schieten met deze verhoging. Er zal niet veel extra geld binnenkomen, de meeste mensen zullen dit soort kratjes gewoon links laten liggen en minder gaan drinken.
  De toeristen zien de absurde prijzen in de horeca, laten het ook wel uit hun hoofd om meer te gaan drinken en vertellen anderen dat Curacao onbetaalbaar is geworden.

  Oftewel, weer een fantastisch besluit van ons kneuzenkabinet.

 3. @LaStiwz
  Ik woon op Banda Bou… niet echt op de route, maar bedankt voor de tip.

 4. Dan kun je ze beter bij Vreugdenhil halen.
  Lunapark was vandaag nog steeds 59,00

 5. @LaStiwz
  Ik koop direct bij Leanez.

 6. @de Groot: ik weet niet waar jij je Presidente haalt en haalde.
  Bij Vreugdenhil vorige week 59,90 incl nu 68,?? incl,

  Is minder gestegen dan met de accijns en OB.

 7. Misbruik van Accijnsverhoging is al begonnen.
  Een paar voorbeelden:
  -Presidente 12 oz fles was 51.–(met OB 55.59) en nu 66.06 (72.–). Het kratje heeft een inhoud van 8.5 liter, verhooging accijns Naf. 10.20 maar in realiteit 16.41
  -Amstel Bright 275ml fles was 51.75 (56.41) en nu 61.75 (67.31) voor een totaal aan 6.6 loiter per krat, verhooging Accijns Naf. 7.92 maar in realiteit 10.90
  -Amstel Lager 250ml fles was 44.10 (48.07) en nu 54.10 (58.97) voor een totaal aan 6 liter, verhooging Accijns Naf. 7.20 maar in realiteit 10.90.

  De HORECA ondernemer word gevraagd om rustig aan te doen met de verhooging, water bij de wijn zeg maar. Kan dat dan niet ook van Importeurs kant?

 8. Dat is niks toch die accijnsverhoging. Het zal weinigen iets doen. Ook wij niet als liefhebbers van af en toe een goed glas.

 9. C monk kan dat wel betalen met belastinggeld van de burgers, ook goed in brandstichting en cadeautjes uitdelen aan zijn matras-dame.

 10. Curacao revisited

  Reinald, kop in het zand hopen dat het overwaait, gaat gewoon naar happy hours want hij kan toch zijn kosten bij ennia declareren

 11. Arme Carlos Monk, Rob ‘Polar’ Blaauw en Carla Heck.

 12. Dan maar minder zuipen en dus hopelijk minder boracho achter het stuur!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *