ParadiseFM | ‘Dengue weer actief in de regio’

Dengue wordt overgebracht door de aedes aegypti, ook wel gelekoortsmug genoemd, en die komt veelvoudig voor op Curacao.

Dengue steekt de kop weer op in de regio. Dat zegt Lanionel Tromp van het ministerie van GMN. De ziekte is op Curaçao altijd aanwezig, maar de laatste jaren worden er niet veel mensen besmet.

Volgens Tromp zijn er soms een paar besmettingen, maar geen grote aantallen. In de regio lijkt de muggenziekte nu weer meer om zich heen te slaan en Tromp waarschuwt voor het risico op Curaçao.

Dengue wordt overgebracht door de aedes aegypti, ook wel gelekoortsmug genoemd, en die komt veelvoudig voor op Curacao. Het ministerie is daarom een campagne gestart om mensen bewuster te maken van het belang om broedplaatsen te elimineren.

Bron: ParadiseFM

5 Reacties op “ParadiseFM | ‘Dengue weer actief in de regio’

 1. Tja Meneer Mossel.
  Wat moet ik daar nu op zeggen.
  Misschien is het een idee om de cel van de heer Schotte als voorbeeld te nemen en alle ongedierte verdelgings producten die er op de markt zijn daarin uit te proberen. Blijft zijn cel 3 jaar vrij is van ongedierte en wordt dat door de heer Schotte bevestigd, dan is de proef geslaagd.
  Daar mag best een werkgroepje an besteed worden vind ik.
  De SVB website werkt weer……

 2. Abraham Mossel

  @ Ambulant, ik had het niet beter kunnen verwoorden wat u gezegd heeft, maar een ding mis ik, ik woon hier nu 18 jaar en elk jaar komen ze met het zelfde verhaal, net of deze club het hele jaar uit hun neus zit te eten, en eind van de maand kijken of hun vergoeding wel op tijd is gestort. weg met die leeglopers, als voorbeeld Erhold kruiper Cova. Heb gehoord dat Gerrit de Raaf één actie is begonnen het gevangenis bestuurdat er meer moet gespoten worden tegen het ongedierte wat daar rond zwerft, waaronder hij zelf ook toe behoord.

 3. “een interdisciplinaire pro actieve aanpak…. ” mhh interessant…

  Dan moet er eerst een multidisciplinair team worden samengesteld dat moet gaan bekijken wie de betrokken partijen zijn. Die kunnen komen tot de vaststelling van de personen die tot het interdisciplinaire team kunnen gaan behoren.
  Daarvoor moet een groep wijze mensen gezocht worden. Komt men uiteindelijk tot een vaststelling van de betrokken partijen dan moet daarover worden gedebatteerd of de samenstelling van de groep die de personen voor het multidisciplinair team moeten gaan zorgen wel goed is. Dan kan het team aan de slag om te kijken wie de betrokken partijen zijn. Bij de overheid gebruiken ze daar een mooi woord voor de Stakeholders….. Niet te verwarren met biefstuk.
  Nou is er een lijst Stakeholders dan moet daar ook weer over worden gedebatteerd. En misschien moeten betrokken eerst wel op Cursus, het liefst in het buitenland om te kijken hoe het daar dan wel is aangepakt.
  Is dat allemaal doorlopen en komt men tot de vorming van het “een interdisciplinair team dan moet dat interdisciplinaire tem weer gaan kijken wie de stakeholders zijn en gaan vergaderen over wat nu precies proactief is. En ja ook daar zijn weer de nodige cursussen voor nodig het liefst in het buitenland.
  Is dat allemaal doorlopen dan komt men waarschijnlijk tot de beslissing dat ze een consultant gaat zoeken die het project moet lijden. En…… daar moet een longlist voor worden gemaakt die tot een shortlist moet worden verwerkt…
  Plantillen… niet te veel Aantillen.

 4. Er moet een interdisciplinaire pro actieve aanpak komen om het probleen van de (zwerf) vuilnis aan te pakken.

 5. Gaan we weer spuiten in de straten ?
  Nou, in Cuba roeide ze niet alleen de muggen uit maar verdelgden ze ook de diplomaten.
  Dat spuiten gaf een hele berg neurologische klachten,
  Maar ja. zou dat hier opvallen ?
  Overigens de SVB is ook al goed voorbereid.
  Hun website ligt al plat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *