ParadiseFM | Schuld ISLA aan RDK is 69 miljoen gulden

Volgens Amigoe zouden dit sterke aanwijzingen zijn dat er een faillissement in zicht is voor de Isla | Beeld Daniel Rosenthal

De schuld van ISLA aan Refineria di Korsou is 69 miljoen gulden. Dat stelt directeur van de RDK Marcelino de Lannoy.

ISLA moet jaarlijks 20 miljoen betalen aan leasekosten. Dat bedrag wordt in maandelijkse termijnen betaald, maar is sinds januari niet voldaan. Volgens Amigoe zouden dit sterke aanwijzingen zijn dat er een faillissement in zicht is voor de Isla.

Door sancties van de Verenigde Staten worden betalingen van ISLA en de PDVSA geblokkeerd. Om problemen te voorkomen, wil De Lannoy nu licentie gaan aanvragen zodat de ISLA toch de betalingen kan uitkeren.

Als de ISLA de betalingen niet hervat, lopen de salarissen vanaf september een risico niet te worden uitbetaald. Ook komt overheid’s nv RDK dan in problemen.

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC

Update 21 augustus 2019. Per ongeluk hebben we de verkeerde titel en URL gebruikt. Dat is inmiddels hersteld. We bieden onze excuses aan voor het ongemak.

3 Reacties op “ParadiseFM | Schuld ISLA aan RDK is 69 miljoen gulden

  1. Abraham Mossel

    Een maand geleden gaf leugenaar de Lannoy het personeel van de ISLA nog de garantie dat de lonen voor dit jaar niet in gevaar zouden komen en betaald zouden worden. Nu zij we 30 dagen verder en staat de ISLA voor het feit dat die roestbak faillis gaat als er geen poenne op tafel komt. Wisten de hoge heren dat niet eerder, of waren al die zoet houdertjes van de heren de Lannoy en vakbondsleiders ook niks! met supper kabouter opnaaier aan het hoofd, wat één afgang voor die vakbonden zeg, straks geen poenne voor ISLA werknemers en aanverwante bedrijven met de kerst, dat word op een houtje bijten in plaatst een vette kalkoen, be dankt Cova met de boel op naaien zodat geen ander bedrijf er heil in zag om de ISLA over te nemen. er is nog één manier om de boel te redden, en dat is Cova en andere vakbond leiders ontslaan van hun zeggenschap, De ISLA faillit laten gaan en een nieuwe aandeelhouder/ bedrijf het helle zooitje weer opnieuw en vrij van schulden laten op starten zonder op naaier Cova ( cq Gerrit de Raaf ) en Co.

  2. Hoort de kop bij het artikel?

  3. Van mij mag die chauffeur voor Jaren de bak in, zelfs aan zijn ballen worden opgehangen, maar om hem nu ook de Isla problematiek aan te rekenen gaat ook mij wat ver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *