ParadiseFM | ‘Deze manifestatie was ‘de druppel’

Het onderzoek is in handen van het Openbaar Ministerie.| Jeu Olimpio

Volgens minister van Justitie Quincy Girigorie was de manifestatie van afgelopen vrijdag de druppel die de emmer deed overlopen. De manifestatie liep vrijdag uit de hand toen de demonstranten het hek vernielden en het terrein van Boaose opgingen.

Girigorie benadrukt dat manifesteren een recht is, maar het steeds vaker gebeurt dat het te ver gaat: hij noemt onder meer de brand bij Centro Pro Arte. Om deze reden heeft hij direct een onderzoek ingesteld naar de gebeurtenis van vrijdag.

De organisator van de manifestatie Julius Koko is gister meegenomen voor verhoor bij de politie, inmiddels is hij weer vrij. Girigorie wil vooral preventief te werk gaan zodat dergelijke manifestaties in de toekomst wel goed verlopen. Ook de politie ligt onder vuur: Giriogorie wil weten waarom er niet is ingegrepen door de aanwezige politie.

Het onderzoek is in handen van het Openbaar Ministerie

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC

AD | ‘Alle stranden moeten vrij toegankelijk’

AD | ‘Alle stranden moeten vrij toegankelijk’

3 Reacties op “ParadiseFM | ‘Deze manifestatie was ‘de druppel’

 1. Een overheid zal nooit openheid van zaken geven en zal nooit eigen fouten toegeven.
  Een overheid is een meester in het om de vaststaande feiten heen te praten en wat krom is recht te praten.
  Hier ligt een duidelijke taak voor de pers om verder te spitten.
  Er is ook een wet openbaarheid van bestuur.

 2. Quincy Girigorie heeft gelijk dit was de druppel, het wordt tijd dat de overheid openheid van zaken geeft. Duidelijk moet worden of Boase wel of geen vergunning heeft. Deze vragen dienen duidelijk te worden. Op 5 november 2011 werd al een uitgebreide artikel over de onderliggende problematiek op KKC geplaatst: http://www.knipselkrant-curacao.com/ad-alle-stranden-moeten-vrij-toegankelijk-2/
  Ook geeft Amigoe di Tera aan al vanaf het begin deze kwestie te hebben aangekaart. Hier is nooit wat mee gedaan. Inderdaad de emmer is vol ……

 3. De enige juiste beslissing die deze man kan nemen is de verantwoordelijke politieambtenaar, Mauricio Sambo ontslaan. Zolang hij geen moed heeft om dat te doen moet hij ook niet in het openbaar stoere taal proberen uit te slaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *