ParadiseFM | Directie Sehos heeft vertrouwen in afronding restschuld

Dat laat financieel directeur Elvis Thode weten | Foto Ad Nuis/HH

De directie van het Sehos heeft er vertrouwen in dat de overheid de restschuld betaalt van het ziekenhuis.

Dat laat financieel directeur Elvis Thode weten. Het bestuur presenteerde vorige week hun jaarverslag waaruit bleek dat er een schuld is van 91 miljoen aan voornamelijk leveranciers.

Volgens Thode is in 2013 in een Memorandum of Understanding tussen Stichting Sehos en de overheid vastgelegd dat de restschuld gefinancierd zou worden door de overheid. Dit in ruil voor medewerking tijdens het transitietraject.

De directeur benadrukt het belang dat aflossing van de schuld voor het eiland: leveranciers zouden al jaren coulant zijn geweest en ook het nieuwe ziekenhuis heeft hen nodig. Bovendien zou het een verkeerd signaal geven aan de bevolking.

bron: ParadiseFM

4 Reacties op “ParadiseFM | Directie Sehos heeft vertrouwen in afronding restschuld

 1. De schuld aan af te dragen loonbelasting, aov premie en overige sociale lasten komen dus terecht bij de bevolking! Dank u wel Sehos, zeer slecht management. Ook de belasting dienst is hier debet aan. Zij hadden veel eerder moeten ingrijpen. De “kleine” ondernemer wordt wel aangepakt maar de bedrijven die hun schuld aan de overheid laten oplopen (ten eigen salaris faveure) laat dezelfde overheid hun gang gaan. Of is er sprake van vriendjespolitiek.

 2. Te veel directeuren en consultans die niets uitvoeren .
  Hoeveel was de afkoopsom voor Huurman? En zit Pareira nog steed op non actief maar elke maand zijn salaris uitbetaald krijgt? die posten schelen een hoop op de begroting.

 3. “Niet aflossen geeft verkeerd signaal aan bevolking”
  Peperdure Directie + nog duurdere (bevriende) consultants geven een veel verkeerder signaal af.

  91 miljoen restschuld aflossen aan (bevriende) leveranciers?

  Kwakkel management SEHOS spat gat in begroting.
  De overheid vangt het wel op = de burger betaalt.

 4. 91 miljoen in ruil voor medewerking? Gezien de bijkomende kosten voor CMC, was er weinig medewerking. Land Curaçao moet voor helpen aflossen van de schuld, het St. Elisabeth District opeisen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *