28 C
Willemstad
• vrijdag 19 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Drastische maatregelen nodig

HomeMediaParadiseFM | Drastische maatregelen nodig
Curaçao krijgt een lening van 177 miljoen gulden. De lening is voor twee jaar en renteloos. Curaçao had gevraagd om 765 miljoen gulden voor drie maanden | Antilliaans Dagblad

Curaçao moet drastisch maatregelen nemen. Dat is de boodschap van Eugene Rhuggenaath nu blijkt dat Curaçao het gevraagde bedrag van Nederland nu in ieder geval niet krijgt.

Rhuggenaath zegt dat de nullijn voor ambtenaren nu moet worden ingevoerd. Dit werd eerder afgewezen door de vakbonden, maar hij hoopt dat zij nu solidariteit kunnen tonen.

Ook moet onder meer de Balkenendenorm voor overheidsbedrijven nu worden ingevoerd, de subsidies geclusterd worden en de pensioenleeftijd omhoog.

Curaçao krijgt een lening van 177 miljoen gulden. De lening is voor twee jaar en renteloos. Curaçao had gevraagd om 765 miljoen gulden voor drie maanden. Deze lening is voor 6 weken en tegen die tijd wordt gekeken wat er eventueel nog meer mogelijk is binnen het Koninkrijk.

Curaçao heeft tot 1 mei de tijd om een begrotingswijziging te sturen aan het Cft.

Bron: ParadiseFM

14 reacties

  1. Joep, de ambtenaren verdienen niet exorbitant, bekijk de salarissen – de schalen zijn openbaar – en je ziet dat er bijvoorbeeld in de financiele sector veel beter betaald wordt.

    Probleem 1 is dat er veel teveel ambtenaren zijn zonder (zinvol) werk, en velen zelfs met behoud van salaris al jaren thuis zitten (triest dieptepunt: Tilly Pikerie).

    Probleem 2 zijn de overheids NV’s en stichtingen. Salarissen zijn daar veel hoger maar nog steeds niet exorbitant met uitzondering van de top. Martis, Sluis en Lasten verdienen waanzinnig. Ook hier het probleem van veel overbodige functies, het wegbezuinigen daarvan levert veel meer op dan een karting op salarissen.

    Driest dieptepunt zijn de salarishuizen van CBCS (Tromp 2 miljoen per jaar!) en het Bureau Post van de met goud behangen fraudeur Franklin Sluis, die maandelijks Aal-vin Daal (PIN) de bus ziet voorrijden om er weer een lading elders mislukte en uitgekotste vriendjes op de payroll te zetten.

  2. Onder “leiders” als Liberia ( kleuterleidster) is Curaçao alleen meer verder afgezakt naar een land als Liberia.

    Maar ook onder Wiels, Godett, Martina , Betrian, Hodge, Asjes, Whiteman, Suzy en Emily.

  3. @ Trui,

    Een persconferentie is slechts praten en ja, dat kunnen ze zeer goed.
    Het enige dat momenteel telt, dat is ook wat Knops wist te melden, is dat er drastisch gesneden moet worden in de overheidsuitgaven, te beginnen met de salarissen. Het is dat Knops diplomatiek moest blijven, maar hij ergert zich er groen en geel aan.

    Ambtenaren op een nullijn zetten ???
    How about gewoon inleveren ?
    Vroeger hebben ambtenaren in Nederland veelvuldig mogen inleveren via allerlei heffingen en nu wil men hier beweren dat dit hier niet mogelijk is ?
    How about een solidariteitsheffing van 50 % minimaal en voor de grootverdieners nog veel meer ?

  4. In alle negativisme wil ik toch kwijt dat ik Ruggenaath, Girigorie en de door mij verafschuuwde Suzy Romer vandaag een uitstekende persconferentie zag neerzetten.

    Gerstenbluth ook. Een nieuwe partij met deze man heeft mijn stem. Die zetten geen daansleraaren en deejay’s in de Staten neer.

  5. Drastische maatregelen had je al veel eerder moeten nemen ook voor statenleden en ministers. ikke noemt dit het paard achter de wagen spannen. Laat de minimuumloners met rust.

  6. @Dislect , klopt.
    Hett was een retorische beeldspraak die satirisch de draak steekt met politici die zich zo aan wetten regels vastklammen als het om flink de bezem door dat spinneweb van corrupte benoemingen en politieke baantjes halen gaat.

    Corrupte basntjes en politieke benoemingen die eigenlijk op niet integere gronden tot stand zijn gekomen.

    Aasn de ene kant is de politiek nu heel vroom, vromer dan de Paus , als het op rechtskrant van dit soort arbeidscontracten gaat, maar op andere vlakken weer helemaal niet. Vriendjes benoemen tegen good governance principes in.

  7. @kk ik zeg niet dat je geen gelijk hebt. Ik geef alleen de argumenten van de basis waarom het niet gaat gebeuren. En er gaat niets gebeuren zolang zij de dienst uitmaken. En daaraan gaat niets veranderen met het huidige stelsel. Dit wat wij doen zijn schreeuwen van machteloosheid. Maar de elite heeft de kaarten zo gestoken dat er maar een winnaar kan zijn. En wij zijn dat niet

  8. Curaçao heeft tot 1 mei de tijd om een begrotingswijziging te sturen aan het Cft.
    En dat gaat gebeuren? Zou voor het eerst dat iets op tijd klaar zou zijn. Of überhaupt gebeurt.
    En dat verwacht ik nu ook niet. Wat ik wel verwacht zijn meer problemen voor mei, problemen die het eerder aankloppen rechtvaardigen. Dus eerder weer de hand en om een groter bedrag. Zonder dat er een begrotingswijziging is ingediend. (Het is nu gelukt dus waarom niet meer?)

  9. ….”Doordat hun contracten rechtskracht hebben, kan dat niet veranderd worden”……

    De aankoop van een slaaf had ooit ook rechtskracht.
    Dat wil nog niet zeggen dat het ethisch was.
    Alle wetten zijn revocabel!
    Zeker die wetten en contracten die in een sfeer van vriendjespolitiek en belangenverstrengeling tot stand zijn gekomen.

    De rechtsgeldigheid van dit soort exorbitante arbeidscontracten vloeit voort uit achterkamertjespolitiek, met wetten en regels die mbv dezelfde nepotistische incest kliek totstand is gekomen.

    Onhoudbaar dat de salarissen van b.v. een CBCS directeur – Secretaris met een UNA diploma en RA titel, een titel die op Curaçao meer schaamte dan trots oproept, zonder relevante Macro economische of Bank ervaring, een miljoen aan bezoldiging en emolumenten naar binnen harkt, simpelweg omdat een familielid van haar dicht bij het politieke vuur zit, en er via achterkamerpolitiek een legaal rechtsgeldig arbeidscontract totstand is gekomen.

    Dit geldt ook voor Aqualectra, Kodela, SVB, BPT, CUROIL, HNO, ACU, CPA, APC , ENNIA, en al die ambtenaren die eigenlijk geen ervaring of expertise hebben voor hun functie.

  10. Tja…
    700 miljoen is leuk om je begroting ook te dichten en het lease ziekenhuis af te betalen.
    Maar ja… als italic niks krijgt waarom zou Curaçao dan weer zo veel moeten krijgen.
    Niks geven maar hier persoonlijk komen uit delen.
    Dus ja raad eens welke middelen de regering nu nog heeft.
    Ambtenarensalarissen.
    Of de voordeur open maken.

    Als je 10 miljoen besteed om van hato een super fast corona testcentrum / doorgangs centrum te maken en tegen de wereld zegt dat je als eerste in de Cariben weer open gaat. tja… dan hebt je visie.

    Dan wordt het super druk.
    En dan gaan we grof verdienen
    Want dan kunne de hotelprijzen omhoog ook.

  11. De enige die met draconische maatregelen te maken krijgen zijn normale burgers en normale ondernemers. Dat dit niet bepaald een economische stimulans is is niet het probleem van de legitiem gekozen regering en hun rotte “elitaire” vrienden.
    Ike, Ike, Ike en de rest dient Ike.

  12. Dat is simpel; door dat hun contracten rechtskracht hebben, kan dat niet veranderd worden. En tegen de tijd dat er een ander op die posities moeten is het kwaad al geschied en hebben we de mogelijkheid om het net bonussen te omzeilen. Een hoop mensen schijnen te missen dat de toppers de mogelijkheid hebben om de regels te maken of te veranderen. Er is geen sprake van onpartijdige regelgeving. Het zijn de stommeling die gepakt worden de slimmere hebben een beetje meer geduld en verlaten de puinhopen met zakken gevuld met rechtsgeldige guldens.

  13. ‘Ook moet onder meer de Balkenendenorm voor overheidsbedrijven nu worden ingevoerd’

    Worden Martis, Sluis en Lasten nu echt aangepakt?

    Zus de Lannooy ook?

    Wie gelooft dat?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties