ParadiseFM | Één besmetting erbij: vier bevestigde besmettingen op Curaçao

Epidimiomoog Izzy Gerstenbluth benadrukt dat we nog steeds geen lokale besmettingen hebben en het positief is dat deze vier van buiten kwamen | Extra

Er is nog iemand positief getest op het coronavirus. De test was eerder onduidelijk Het gaat om een man die begin maart in Nederland is geweest en daar in contact is geweest besmette mensen.

Epidimiomoog Izzy Gerstenbluth benadrukt dat we nog steeds geen lokale besmettingen hebben en het positief is dat deze vier van buiten kwamen.

Op dit moment zijn er vier mensen positief getest op Curaçao, een persoon is helaas overleden.

Bron: ParadiseFM

21 Reacties op “ParadiseFM | Één besmetting erbij: vier bevestigde besmettingen op Curaçao

 1. Joep Meloen

  @ Dislect,

  Nu het eiland is afgesloten en velen hopelijk het besef krijgen dit serieus te nemen kunnen we wellicht in 2 weken tijd van het virus af zijn.
  Dan kunnen we op het eiland terug naar normaal, maar dat houdt niet in dat de toeristen terug zullen komen. We weten nu dat Corendon alle boekingen heeft opgeschort tot 1 juni (minimaal) en de beperkende maatregelen in Nederland gelden ook tot minimaal 1 juni.
  Oftewel, we are in for the long run.
  Reken maar op ergens eind van het jaar dat er hier weer toeristen zijn en dan ben ik nog optimistisch.

 2. @jm. Het maakt niet uit hoe ik over de gekozen strategie denk. Maar als uitbannen het doel is ( ik heb het niet gehoord) is deze strategie niet goed op 100% zeker is 100% quarantaine 14dagen en het is onder controle.
  100% quarantaine is niet mogelijk wat wel mogelijk is is 80% quarantaine boodschappen blijft mogelijk. Dan is het in 3weken klaar. Wat er nu gedaan wordt is 20% beperking om dan een termijn van zekerheid te geven 3 tot 4 maanden? Als überhaupt mogelijk? Als je het doet doe het dan goed. Hou mensen zoveel mogelijk binnen. Mensen die aankomen onderzoek ze en geef ze 2xdaags controle op naleving van de quarantaine en gezondheid. Dan ben je goed bezig. Nu zijn we het niet

 3. @joep, ik hoop dat men hier ook probeert alle gAngen nagegaan van besmette enof eventuele besmette personen. Dit is niet belangrijk bij alleen die 4e persoon, maar ook bij de 3 eerdere. Ik hoop dat Curaçao hier capabel voor is.

 4. @Brian. Ik ben een echte ydk. Geboren en getogen. Met een onderbreking van enkele jaren in Nederland.

 5. John Bash, Maar de YDK spaart niet.. en het is net carnval geweest dus al het geld is uitgegeven..

 6. Als Chata al aangeeft dat voor 4 maanden alles gecanceld is en zij verwachten dat er geen toerisme meer komt en het 6-17 maanden kan aanhouden dan weet je het wel. Reële cijfers denk. Helaas een doemscenario.

 7. @Ambulant. Vanwege mijn jeugd in armoede, wijze woorden van mijn vader, geen waarde hechten aan luxe en hard werken als eigen baas heb ik een aardige buffer opgebouwd voor onvoorziene omstandigheden. Zodat ik het, nu ook ik geen inkomen heb, het redelijk lang kan uithouden.

 8. We kunnen altijd aan clown Fer directeur rampenbeleid en risicobeheersing hoe we verder moeten-:)

 9. Paradise FM is altijd vrij onvolledig.
  De cijfers geven aan dat er wel degelijk meer aan de hand is. Dat haalt het gebazel van @alias Trui onderuit.

  https://curacao.nu/vierde-coronapatient-op-curacao/

 10. Joep Meloen

  @ Dislect,

  Het moet nu toch wel hopelijk voor iedereen duidelijk zijn dat je corona niet ongecontroleerd toe kunt laten op het eiland. De beelden uit China, Italië, Spanje, Frankrijk en nu ook Nederland mogen duidelijk zijn.
  Wie het nog steeds afdoet als een gewoon griepje…………dat griepje heeft er voor gezorgd dat er inmiddels bijna 400 mensen op de intensive care in Nederland liggen en dat met slechts 4000 positief geteste gevallen. Dan kun je zeggen: ‘ja, maar in werkelijkheid zijn het er wellicht 40.000’.
  Dat kan wel zijn, maar het gaat niet om hoeveel besmettingen er zijn, het gaan om het aantal op de intensive care. En dat aantal kunnen wij hier absoluut niet aan.
  We weten inmiddels dat we hier maximaal 150 patiënten op Curacao aankunnen. Dan hebben we ongeveer 30 patiënten die medische zorg nodig hebben en dat is ook alles wat we kunnen aanbieden.
  Derhalve is het in het belang van iedereen dat het aantal gevallen op het eiland beperkt blijft en dat doe je dus niet door het eiland wagenwijd open te zetten.

  Nu is het eiland afgesloten, kunnen we hopelijk het coronavirus volledig uitbannen, maar dat gaat alleen wanneer het niet verder wordt verspreid door de mensen die drager zijn van dit virus en door degenen met wie ze in aanraking zijn gekomen.

  Krijgen we het eiland weer schoon dan blijft onze medische zorg in tact, kan iedereen er weer gebruik van maken en kunnen de maatregelen weer terug worden gedraaid, hebben we weer volledige vrijheid. Alleen zal het voor de hotels, appartementen etc nog wel even wachten worden, want het eiland zal hoe dan ook afgesloten moeten blijven. Doe je dat niet dan haal je weer nieuwe corona gevallen naar het eiland en begin je weer van voren af aan.

 11. Nou Tuna,
  Waar is het dan overbelast precies. China ?? eh nee is weer weg.
  NL eh nee die hebben nog ruimte zat en het is aan het zakken.
  Italië ook.
  Curaçao.
  Ja daar moeten we de noodtoestand uit roepen de IC ligt helemaal vol met patienten..
  De mensen in quarantaine zijn niet meer bij te houden.
  Chaos.

  Maar kan ik een paar duizend van je lenen voor volgende maand.
  Jij hebt geld zat begrijp ik.
  Meloen en Bash ook.

 12. Wat ik zou willen weten is de strategie voor de maatregelen. En het termijn waarop de doelstelling van de strategie, naar verwachting, realiseerbaar zijn. De verwachting van de gevolgen voor de strategie. En of er alternatieven zijn en de gevolgen daarvan en dus de reden van het volgen van deze strategie. Dingen die ik dus nog niet gehoord heb en naar mijn verwachtingen ook niet ga horen omdat die strategie en evaluatie er niet is. We doen gewoon wat een ander ook doet en dat is alles. De beperking opheffen 14 dagen na de eerste besmetting is rediul. De beperking is maar een 1/4 beperking dus ook rediul de thuis quarantaine, zonder toezicht en controle ook.

 13. Trui, ben jij toevallig familie van Ambulant? Die kan ook zo lekker doorzeuren. Kijk eens goed om je heen, en hiermee bedoel ik naar andere landen en wat daar nu gebeurt. Gezondheidsstelsels volkomen overvraagd en hier en daar al op het breekpunt, maar jij vind dat kennelijk gewoon en hebt er geen bezwaar tegen als dat ook hier zou gebeuren begrijp ik. Welke economie zouden we in die situatie dan nog hebben?

 14. 4 besmettingen maar wel de economie platgelegd. En tienduizenden Tilly Pikeriaans thuis, maar Dan zonder salaris.

  Maar Joep zag dat het goed was.

  Hoe krijgt Joep thuis een mug dood? Ik denk met een tank.

 15. Beste @Joep dat is een angstig scenario maar als wij deze epidemioloog mogen geloven, besmettingsgevaar is het grootst als de symptomen voelbaar en zichtbaar zijn.

 16. Joep Meloen

  En met hoeveel mensen is persoon 4 in aanraking geweest.
  Ten eerste het gehele vliegtuig oftewel passagiers en crew.
  Daarnaast natuurlijk met veel personeel op het vliegveld, immigratie, douane, mensen die hem op kwamen halen etc.
  Vervolgens nog de nodige mensen thuis en wellicht bij de snek waar even het eerste biertje moest worden gehaald.
  En zo kom je al snel op heel veel mensen met wie hij in contact is geweest.

  Was een geweldig idee om iedereen terug te halen naar het eiland. Niet dus.

 17. @Boos. Social distancing. Mijn vrouw die in Holland is, wil ook niet terug. Heeft nu de regie over haarzelf. Op een vliegveld en in een vliegtuig ben je overgeleverd aan anderen. En ik zou het zelfde doen. Mijn dochter, die in een ander deel van Nederland zit idem.

 18. @Boos. Kort maar krachtig antwoord van mij. Blijven.

 19. @ John Bash
  Als jij dat was in het buitenland, wat dan? Zou je er dan ook blijven of toch naar huis willen?

 20. Weet niet hoeveel mensen met een sedula nog in Nederland en USA verblijven en die terug willen. Laat die gasten lekker in Nederland en USA blijven.

 21. Vandaag tijdens de voorlichting was een vertegenwoordiger van begrafenisondernemers die ook het woord mocht voeren. De man had de gore moed om te beginnen met, “het voor mij een genoegen om jullie te woord te staan”. Een genoegen, blijkbaar verwacht hij binnenkort veel zaken te kunnen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *