ParadiseFM | Ex-medewerker Kmar wordt veroordeeld voor diefstal

Tijdens een controle aan boord van een boot zou hij 500 euro uit de kluis hebben gestolen. De nacht erop werd er op de boot ingebroken en nog meer weggenomen.

Vanmorgen stond op Bonaire een ex-medewerker van de Koninklijke Marechaussee (KMar) terecht. Hij wordt verdacht van diefstal.

Tijdens een controle aan boord van een boot zou hij 500 euro uit de kluis hebben gestolen. De nacht erop werd er op de boot ingebroken en werd nog meer weggenomen.

De man bekent het wegnemen van de 500 euro. Het Openbaar Ministerie (OM) BES is van mening dat de diefstal van de 500 euro kan worden bewezen, maar voor betrokkenheid bij de nachtelijk inbraak is geen bewijs.

Weliswaar heeft C. spijt betuigd, maar hij heeft door zijn handelen de reputatie van de KMar en dus van de overheid ernstig beschadigd. De man heeft zelf zijn ontslag ingediend bij de KMar. De officier van justitie heeft 40 dagen (voorwaardelijke) gevangenisstraf geëist met een proeftijd van drie jaar en daarnaast een werkstraf van 80 uur. De man is vanmorgen conform de eis door de rechter veroordeeld.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “ParadiseFM | Ex-medewerker Kmar wordt veroordeeld voor diefstal

  1. @Eric.
    Wist niet dat iemand van Bonaire een YDK was.

  2. Met dieven vang je dieven

  3. Dit is een goed voorbeeld van klasse justitia, een YDK die iets steelt, krijgt een gevangenisstraf. Deze man heeft een vaste baan, goed inkomen, ruime onkosten vergoeding en dan nog steelt hij 500 euro. Behalve dat heeft de man ook een eed afgelegd. Ik moet zeggen ik mist nu de reacties over mondi monkeys.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *