ParadiseFM | Executoriaal beslag op salaris Schotte in plaats van conservatoir

De deurwaarder, die volgens Serphos de fout heeft gemaakt door executoriaal beslag te leggen, zal de fout vandaag of morgen rechtzetten | Extra

Een deurwaarder heeft per abuis executoriaal beslag gelegd in plaats op een deel van het salaris van ex-premier Gerrit Schotte in plaats van conservatoir beslag. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Conservatoir beslag houdt in dat het in beslag genomen als het ware wordt bewaard tot een vonnis onherroepelijk is, zo legt woordvoerder van het OM Norman Serphos uit. Pas als een vonnis onherroepelijk is, kan executoriaal beslag worden gelegd.

Op 30 augustus werd besloten dat het OM 1,8 miljoen gulden mag vorderen van Schotte, omdat hij dit onrechtmatig zou hebben verkregen. Schotte ging echter in Hoger Beroep waardoor het OM het geld kan vorderen, maar het nog niet kan gebruiken. Als het vonnis uiteindelijk toch onherroepelijk wordt, zal de 1,8 miljoen terecht komen bij het Afpakteam, laat Serphos weten.

De deurwaarder, die volgens Serphos de fout heeft gemaakt door executoriaal beslag te leggen, zal de fout vandaag of morgen rechtzetten. Het OM benadrukt dat het doorgaat met de beslaglegging op een deel van het salaris van Schotte.

Bron: ParadiseFM

6 Reacties op “ParadiseFM | Executoriaal beslag op salaris Schotte in plaats van conservatoir

 1. Abraham Mossel

  Gerrit de Raaf ligt zo i zo al op de slachtbank , als het goed is valt de bijl op 27 november 14.30 te A.Dam.

 2. Ik vermoed dat de deurwaarder dit opzettelijk heeft gedaan.

  En hoezo, de fout vandaag of morgen rechtzetten. Nu rechtzetten, het eerste wat hij gaat doen.

 3. Showroe di Emmastad

  De convict-draaideurcrimineel heeft blijkbaar orders gegeven dit fautje (bedankt) tot major issue te bestempelen. De redashi-zender Direct (Silicon Lady en rellennicht Richeron, listen up!) besteedde wel erg veel tijd aan de faul -up van een deerwaarder, alles in opdracht van hun baas, de MFK-dwerg.

 4. Dit is natuurlijk koren op de molen van Schotte en MFK, wie is deze achterlijke deurwaarder? Een deurwaarder die niet het verschil tussen executoriaal en conservatoir beslag weet, dat kan alleen hier op Curacao. Ik heb al in een vorige reactie aangegeven dat ik dit een te zwaar middel vond. Maar ja, niemand neemt Ericlapas serieus.

 5. De Rechtsstaat

  Als een leek vind ik de persvoorlichter van het OM “te licht” voor deze functie.

  Keer op keer kraamt ie onzin uit.

  Echt om te huilen

 6. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze spelregels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *