ParadiseFM | Exorbitant hoge bankkosten voor bedrijfsleven Caribisch Nederland

Een mogelijkheid die wordt overwogen is de oprichting van een  BES-bank

Bedrijven in Europees Nederland die zaken willen doen in Caribisch Nederland en andersom worden geconfronteerd met exorbitant hoge kosten die de betrokken banken voor overzeese transacties in rekening brengen.

Dat meldt de website www.koninkrijksrelaties.nu. In sommige gevallen gaat het om tien procent aan bankkosten per levering. Het Nederlandse ministerie van Financiën onderkent het probleem en komt voor het eind van het jaar met een voorstel om de hoge financiële drempels weg te nemen.

Een mogelijkheid die wordt overwogen is de oprichting van een zogenaamde BES-bank.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “ParadiseFM | Exorbitant hoge bankkosten voor bedrijfsleven Caribisch Nederland

 1. Piroska Muller

  Wij betalen voor o.a. onze levensriscoverzekering(en) 10 tot 15 x meer dan in Nederland. Laten we hopen dat Nederlandse Verzekeringsmaatschappijen interesse hebben om hun producten ook op Curacao aan te bieden. Volgens mij is er nu Tromp weg is bij de Centrale Bank veel meer mogelijk op Curacao wat in het voordeel van de consument is. 😉 🙂 .

 2. Pinnen met een NL pas kost nu ook bijna 10 gulden. Maximaal bedrag dat gepint kan worden is terug gebracht naar 1000 naf. Zo moet je vaker pinnen en elke keer de kosten betalen.

  Ben blij dat MCB elke roept GIGA winsten te maken. Ik weet wie dat betaalt……..

 3. Graai & de Raaf Consultants

  “De exorbitant hoge (bank)kosten die de betrokken banken in rekening brengen voor overzeese transacties.”

  Wel mooi dat er een plaatje getoond wordt van uitgerekend de Bank die zich lieflijk “bo Banko amigu” noemt, terwijl ze je leegplukken waar je bij staat.

  Ze kunnen in het vervolg deze leuze “Bo bank ambigu” maar beter weglaten.
  uit de reclamespotjes, en de leuze “Bo banko di konfiansa” ook maar, na al die witwas perikelen met o.a. de beruchte onderbroekenwinkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *