ParadiseFM | Familie Pieter neemt advocaat in de arm

De doodsoorzaak is tot nu toe niet officieel bekendgemaakt

De familie van Jarzinho Pieter wil naar de rechter stappen. Dat meldt Amigoe.

De keeper overleed 9 september in Haïti toen hij met het Curaçaose voetbalteam op het eiland was voor de Nations Leage van de Concacaf Games. De 31-jarige Pieter was naar verluid al een tijd niet lekker en overleed ’s nachts op zijn hotelkamer. De doodsoorzaak is tot nu toe niet officieel bekendgemaakt.

Volgens Amigoe heeft de familie van Pieter inmiddels een advocaat in de arm genomen en bekijken ze mogelijkheden om juridische stappen te ondernemen tegen de voetbalbond. Huisarts en MAN-statenlid Yves Schoop stelt ondertussen dat er een onderzoek moet komen naar de verzorging en het handelen voorafgaand aan de dood van Pieter.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “ParadiseFM | Familie Pieter neemt advocaat in de arm

  1. Typisch Curacaos, zelfs de dood van een familielid wordt financieel uitgemolken.

    Wat valt de voetbalbond hier te verwijten?!

    Kansloze zaak, ongetwijfeld op initiatief van een louche ratvocaat.

  2. Op zich een interessante casus, Pieter was daar niet namens zijn werkgever en de vraag is of de clubarts op de hoogte was van zijn toestand. Het is een probleem met spelers die van overal invliegen om voor het nationale team uit te komen, er is geen centrale medisch dossier van de selectie spelers.

    Op zich wel triest en jammer dat het op deze manier moest eindigen want hoewel de dood definitief is, heeft het ook iets moois. De dood brengt ons soms dichter bij elkaar en doet ons vaak reflecteren of wij nabestaanden wel op de goede weg zijn.

    Dit had een mooi moment van nationale reflectie kunnen zijn waarbij ons de vraag stelde of wij elkaar niet aan het uitroeien zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *