ParadiseFM | Fraude met onderstand aangepakt

Average price level rose 0.2 percent in April and decreased 0.1 percent in May; Inflation April and May stable at 1.6 percent
Price development month April and May 2018 compared to the previous month | Persbureau Curacao

Er zijn flink wat mensen die onderstand ontvangen, maar daarnaast toch vast werk hebben. Dat is de conclusie van een onderzoek van het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid & Welzijn, SOAW.

Dat meldt de Extra. Sectordirecteur van het ministerie Victor Monk wijst er op dat het aantal mensen dat bijstand krijgt drastisch is gestegen. Ging het twee jaar geleden nog om 6200 personen, dit jaar is dat aantal toegenomen tot 7100. Het blijkt ook dat velen daarvan al lange tijd onderstand ontvangen.

In samenwerking met diverse instanties als de SVB, Kranshi en de belastinginspecteur heeft het ministerie van SOAW onderzoek gedaan naar fraude met de onderstand.

Er werden zo’n 300 mensen persoonlijk uitgenodigd die naar alle waarschijnlijkheid inkomsten hebben die niet zijn opgegeven. Bij 100 personen daarvan is de bijstand al stopgezet omdat de fraude werd vastgesteld.

Een aantal mensen woont verder in het buitenland en laat het onderstandsgeld door familie opnemen bij de bancomatico. Het gaat daarbij om ongeveer 25 bijstandstrekkers, althans waarvan het is vastgesteld.

Bron: ParadiseFM

5 Reacties op “ParadiseFM | Fraude met onderstand aangepakt

 1. Hoeveel verdient de directeur van de SVB?
  Hoeveel verdiend de nieuwe waarnemend directeur bij DCV voor 24 uur in de week werken?

 2. Beflapas heeft gelijk.

  Hoeveel ambtenaren hebben hun baan niet als een pastechi gekregen of zitten met behoud van salaris gewoon thuis (Gershi Pereira, Michel Romer!).

  En onder Kennedy Ruggenaath, een waardig opvolger van het laffe wijf Alexandra Rosaria, is het allemaal nog erger geworden.

 3. Laten we eerlijk zijn als wij dit bedrag vergelijken met de salarissen van de minister en de ambtenaren die tussen 20 en 30 uur per week op het werk verschijnen en voor 40 uur per week betaald krijgen, is dat niets. Als er niets voor deze mensen wordt gedaan zodat ze enig vooruitzicht op werk hebben, is het logisch dat ze proberen wat bij te verdienen.

 4. Hopi bon een goede start en nu doorgaan ennne niet vergeten de onterecht ontvangen onderstand terug laten betalen.

 5. Topje van de ijsberg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *