ParadiseFM | Geen akkoord PdVSA, vakbonden gaan staken

Ze zijn het niet eens met de beslissing van de regering. Ze willen dat PdVSA langer aanblijft als operator. | Extra

Het is de regering van Curaçao niet gelukt om tot een akkoord te komen met de Venezolaanse staatsoliemaatschappij PdVSA voor de eerste maanden van 2020.

Dat betekent dat PdVSA later deze week na bijna 35 jaar zal stoppen met exploiteren van de raffinaderij. Vanaf dat moment gaat Refineria di Kòrsou zelf de raffinaderij leiden, totdat een akkoord met Klesch Group helemaal rond is. Dat werd gisteravond tijdens een speciaal ingelaste persconferentie bekend gemaakt.

De vakbonden die de werknemers van de raffinaderij vertegenwoordigen, organiseren voor vandaag een manifestatie op het Wilheminaplein. Ze zijn het niet eens met de beslissing van de regering. Ze willen dat PdVSA langer aanblijft als operator. Om hun standpunt kracht bij te zetten, roepen ze alle werknemers op vandaag te manifesteren in Punda.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “ParadiseFM | Geen akkoord PdVSA, vakbonden gaan staken

  1. Abraham Mossel

    Zelfs beroeps op naaier Erol Cova de tuinkabouter had zich verstopt in een olie vat zodat hij niet opviel tussen de demonstranten. dat noemen ze in NL een lafbek figuur met grote bek.

  2. Een handvol mensen bij de protesten in Punda.

    Zelfs de verjaardagsfeestjes van La Stiwz worden drukker bezocht.

  3. Ja ik ben dus van mening dat de bonden deel uit maken van het probleem en niet de belangen van hun leden voorop hebben en wel vieze vingers hebben en mee graaien in de olie pot. En dat ze hun leden als ezels voor hun karretje spannen. Ik hoop dat de leden duidelijk zeggen dat ze geen ezels zijn en de graaiers net zo in hun hemd zetten ans dat er gebeurd is bij de “demonstratie”. Dat zou de beste kerst/nieuwjaarsboodschap zijn ooit in de geschiedenis een boodschap zonder woorden en zelfs zonder daden. Maar uitermate duidelijk WIJ WETEN WAT JULLIE DOEN EN WIJ DOEN ER NIETMEER AAN MEE

  4. Persoonlijk hoop ik op net zo veel respons als de oproep tot demonstratie. Het zou een goed signaal kunnen zijn aan de gevestigde orde dat nieuwe tijden daar zijn en het afgelopen moet zijn met het graaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *