ParadiseFM | Geen contract scheepvaart en Meteo

CPA stelt dat de bemanning van olieplatform Oos Gretha van Meteo te laat wist dat er een storm zou komen en het daardoor niet meer op tijd weg kon varen

Olieplatforms en andere schepen krijgen geen speciale informatie van de Meteo van Curacao. Dat stelt Albert Martis, directeur van de Dienst.

Hij reageert op het bericht van het olieplatform dat vorige maand het koraal beschadigde bij Boca Sami. De CPA stelt dat de bemanning te laat wist dat er een storm zou komen en het daardoor niet meer op tijd weg kon varen.

Martis legt uit dat zulke platformen in tegenstelling tot de luchtvaart, afhankelijk zijn van dezelfde informatie als de burger. Hij benadrukt wel voorstander te zijn een contract op dit anders te regelen met bijvoorbeeld informatie afgesteld op risico’s voor de scheepvaart.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “ParadiseFM | Geen contract scheepvaart en Meteo

 1. Ik denk dat er iemand op de brug heeft zitten slapen.voordat er actie kwam waren ze al veel te ver uit positie.
  Voor dit soort situaties zitten er mensen aan boord
  Gaan ze met dit smoesje weg komen???

 2. Juist deze onderneming zou allert moeten zijn betr weersomstandigheden.

 3. CPA hanteerd de gezegde “kuchú a korta’mi” (het is niet mijn schuld) als het op het nemen van verantwoordelijkheid aankomt, maar geven zichzelf een schouderklopje als Damen (niet CPA) een megaschip naar Curaçao haalt. Over beschadiging van onze natuur niet te praten! Vandaag is het de schuld van Meteo dat het koraal is weggevaagd bij Boka Sami. Hetzelfde geldt voor een enorm stuk rif bij de bouw van de 2e Megapier, dat was weer de aannemer. Het wegkappen van de mangrovebos voor een weg naar de Megapier is Corendon en VVRP. Hou toch op, welke voorwaarden en controle hanteerd CPA? Eigen belang en eigen controle!

 4. Zelfs de burger kan via de site van meteo.cw zien of er slecht weer op komst is.
  Dat schepen e.d. geen info hebben is de grootste onzin die bestaat.
  Ook zij hebben de mogelijkheid om zelf via diverse sites het weer in de gaten te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *