ParadiseFM | “Gevolgen brandstofheffing minimaal”

De overheid betaald sinds 1 januari van dit jaar de kosten voor de raffinaderij totdat de Klesch Group deze overneemt | ANP

De Curaçaose regering heeft gisteren een heffing aangekondigd van 2,3 cent op brandstof. Dat geldt voor een periode van vier jaar.

Met de opbrengst van de heffing worden de extra kosten gedekt die moeten worden betaald tijdens de zogenaamde transitieperiode bij de raffinaderij. De overheid betaald sinds 1 januari van dit jaar de kosten voor de raffinaderij totdat de Klesch Group deze overneemt.

Volgens minister-president Eugene Rhuggenaath en minister van Economische Ontwikkeling Giselle Mc William zijn de gevolgen van de heffing op de brandstof minimaal voor de economie en de bevolking van Curaçao. Zo heeft de invoering van de heffing geen gevolgen voor openbaar vervoer, aldus minister McWilliam.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “ParadiseFM | “Gevolgen brandstofheffing minimaal”

  1. Dus 4000 touristen per jaar meer of minder die elk 3275 gulden hier uitgeven, ach minimaal. Wij zijn zo’n rijke gemeenschap niks significant aan heeft geen effect op de economie. Yes pigs can fly.

  2. Gek gevoel heb ik als ik naar Klesch kijk.
    Hij zit eruit of hij de boel belazerd. Just saying.

  3. Minimaal? Het gaat over 54 miljoen. Verdeeld over 4 jaar Dat is 13,5 miljoen per jaar zelfs onze toppers hebben een lager inkomen. Of wordt dit het startschot voor bonus/loon/persoonlijke inkomsten verhoging. Onze toppers zijn niet blij met een inkomen dat minder is dan minimaal. Ik vind het nogal wat om 13.5 miljoen extra op te halen bij 150 000 mensen. Maar ik ben dislect en zie het allemaal verkeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *