ParadiseFM | Girigorie vecht ‘moordenlijst’ aan

Girigorie betreurt de publicatie, omdat het nadelige gevolgen voor het toerisme zou kunnen hebben en overweegt maatregelen tegen de opstellers van de lijst te treffen | Persbureau Curacao

De Curaçaose minister van Justitie Quincy Girigorie heeft boos gerageerd op de publicatie van een lijst waarin 25 landen met de meeste moorden per 100.000 inwoners staan opgesteld.

In deze lijst, die ‘list25.com’ heet, staat Curaçao op de 21e plaats met een gemiddelde van jaarlijks meer dan 19 moorden per 100.000 inwoners, dat zou een gemiddelde moeten zijn van de afgelopen 10 jaar. Maar volgens Girigorie klopt dat cijfer niet.

Hij stelt dat het aantal op Curacao net boven de 13 doden per 100.000 inwoners ligt in de periode tussen 2009 en 2018. Een aantal dat volgens hem nog steeds te hoog is, maar niet zo dramatisch als in de genoemde lijst.

Hij betreurt de publicatie, omdat het nadelige gevolgen voor het toerisme zou kunnen hebben en overweegt maatregelen tegen de opstellers van de lijst te treffen.

Bron: ParadiseFM

9 Reacties op “ParadiseFM | Girigorie vecht ‘moordenlijst’ aan

 1. Op zich kloppen deze cijfers wel, het zijn moorden per 100.000 inwoners dus hiermee staat Curacao dicht bij Mexico op de lijst. Een stad als Amsterdam waar ook veel moorden zijn, zien we dus niet op de lijst.

  Het is wel raar hoe ze deze landen geselecteerd hebben want in landen als Syrië en Somalië worden in één klap honderden mensen vermoord.

  Dat onze relnicht zegt, iets tegen te willen doen moeten we met een korreltje zout nemen.

 2. Tja, van doofpotten wordt niemand wijzer.hoe dom kan je zijn?

 3. @NietLeuk.
  Helemaal mee eens.

 4. @rioter, of wijzen naar andere landen… en dan verder niets doen

 5. Op Curacao wordt ALLES toch ontkent of minstens gebagatellisseerd, dus verbaasd, nee, vermoeiend en saai, ja.

 6. De gemiddelde toerist leest dit wel en doet geen onderzoek.. Maar die zal een reisje boeken naar een ander landen. Zo werkt het nu eenmaal.
  Daarnaast zijn er talloze berovingen van toeristen en auto inbraken.
  Tel daarbij op een stinkende Isla en de lange wachtrijen op Hato bij immigratie.

 7. Mossel ….
  Barranquilla.. Zeker net zo mooi, om de hoek en veel veiliger dan Brazilie.

 8. Ja hoor boos reageren.. Nu gaat half Curacao kijken op die website. en lopen kletsen Lekker slim. Die site is zo,n als ik niks te doen heb hier een lijstje van 25 site
  De bron referentie van de site is de CIA factbook en een 2017 USA consulate statement. t klopt. Dus hou je kakel dicht. een officeel baseline criminaliteits onderzoek uit 2003 toen met rond de 31 moorden gaf al aan dat als Curacao een zelfstandig land zou zijn dan zitten we in de wereld top 3
  Mexico staat op 19 ook. met 20 verkeersdoden per jaar komen we vast ook in de 25 lijst.

  De koppeling van Toerisme en moorden is op Curacao niet relevant.
  Dat is het antwoord.
  Maar ik kom er op terug met een passende reactie. punt next question.
  Zelfs Trump kan dat.

  Verdrinken, hartanvallen slechte reanimatie of ambulance vervoer (slechte medische zorg,) fout eten etc. De belangrijkste toeristische doodsoorzaak ons verkeer tja. Je moet kijken wat er met toeristen gebeurt. En wat een toerist is en wat niet. en welke gevaren lopen ze dan wel echt.

  Hij moet niet proberen die opstellers van de lijst te treffen… Dat is weer zo.n domme zet. Die verwijzen naar duidelijke officiele bronnen. Dat geeft aandacht op t verkeerde punt. En wat gaat hij doen dan de USA ambassadeur op t matje laten roepen. Of de CIA een mailtjes sturen of appje sturen.

  Laat uitzoeken hoeveel van die moorden met toerisme te maken had.
  etc. Kom met een eigen lijst en laat benadrukken hoe weinig ongevallen en of misdaden er met toeristen op curacao zijn. Dan wordt het plaatje weer heel anders. Publiceer zelf op je officiele website cijfers. Dan kan je gericht verbeteren. Niet je kop in t zand steken maar anticiperen. Maar ja we lopen altyd maar weer achter de feiten aan. En kakelende politicie reageren altyd maar weer door meteen dingen rond te gaan roepen.

  Laat ze nu eens een keer niet meteen willen reageren.
  En leer wat standard zinnetjes uit je hoofd.
  Ik heb er van vernomen en ik kom er op terug. Ik kan me niet vinden in die mening maar ik kom er op terug. Wij vinden die mening niet van toepassing op onze situatie maar we komen er op terug met een uitgewerkt stand punt (en aktie plan. )

  Volg een cursus SimCity.
  Een week verplicht spelen en ook oefenen met een varierend corruptie level.

 9. Abraham Mossel

  Zou deze minister niet iets anders gaan doen in plaatst van aan dit schrijven geld uit te geven. beetje kinderachtig, is niet op zijn lange tenen getrapt maar waarschijnlijk op zijn pik, hij denk zeker dat er nu duizenden mensen niet meer naar het kut carnaval hier komen kijken, stelt toch niks voor ons carnaval allemaal dikke lelijke troelaas! op één paar nagelaten?, voor echt carnaval ga je naar Brasil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *