ParadiseFM | Gouverneur: meer mensen verlaten Curaçao vanwege economische situatie

Foto Persbureau Curacao

Gouverneur van Curaçao Lucille George-Wout heeft gisteren in haar nieuwjaarstoespraak gezegd dat er voor het eerst in 15 jaar sprake is van een migratie-overschot in ons land.

Dit betekent dat er vorig jaar voor het eerst in lange tijd meer mensen vertrokken dan dat er zich vestigden op Curaçao. Volgens haar is dat tekenend voor de situatie waarin Curaçao verkeert. Ze stelde verder dat de huidige financieel economische situatie iedereen op Curaçao raakt.

“Het verlies van koopkracht, of erger, het verlies van een inkomen, drukt als een zware last op de schouders van de individuele burgers of families die het betreft, maar ook op onze bevolking als geheel”, aldus George-Wout.

Bron: ParadiseFM

7 Reacties op “ParadiseFM | Gouverneur: meer mensen verlaten Curaçao vanwege economische situatie

 1. Waarom gaan ze weg? Volgens Kennedy gaat het zo goed

 2. De Rechtsstaat

  Wederom:

  Ik heb deze toespraak zowel in het Papiaments als Nederlands (2x) gelezen en ik krijg de boodschap (nog) niet.

  Ligt kennelijk aan mij dan.

  Afijn, ik denk dat deze toespraak geschreven is door Steven Martina.

  Tenslotte ga ik niet zover als het woud-aapje, maar begrip heb ik wel.

 3. Mi no sa si ta permiti pa koba mama di gobernador pero mi ta sinti e sensacion. Elk jaar weer verdwijnen miljoenen door mismanagement of door corruptie en vriendjespolitiek. Het probleem is wij willen steeds meer en meer.

  Wij hebben het hier goed op Curaçao laatst zag ik nog een neger golf spelen die dacht dat hij Tiger Woods was.

  Zelfs in wat vroeger de arme wijken waren zoals Kanga, Buenavista zie je nu grote villa’s verschijnen, het geld komt toch ergens vandaan. Je kan niet in de auto stappen of je komt al snel in de file te staan.

  Armoede zit vaak tussen de oren, er zijn grote groepen Haitianen hier die nooit opleiding hebben gevolgd maar hier alles hebben wat ze in eigen land alleen van gedroomd hebben.

 4. Straks blijven alleen nog maar criminelen over.

 5. Alleen Konket minister man beweerd het tegendeel er zou geen exodus zijn,maak de kat maar wijs wij zijn niet achterlijk,ik heb geen titel maar heb niks aan je statistieken ben een man v/d straat en weet wat er leeft op mijn eiland.

 6. Zij hoeft zich geen zorgen te maken .

 7. Fred Schiedam

  De burger dit, de burger dat …..
  Ik heb in de hele toespraak gemist een oproep aan politici, parlementariers, pastors en alle meningsvormers tot een morele herbezinning op hun voorbeeldfunctie en leidinggevende plicht.
  Om te beginnen: met 10% van de parlementsleden als veroordeelde crimineel achter de tralies overtreft Curacao mening schurkenstaat, en is niet serieus te nemen als land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *