ParadiseFM | Groente- en fruitverkoop langs de weg ‘loopt uit de hand’

Lokale groenten langs de weg | Persbureau Curacao

Het aantal verkopers van groente en fruit langs de kant van de weg is danig uit de hand gelopen de afgelopen tijd.

Controleurs van het Ministerie van Economische Ontwikkeling stellen vandaag in de Extra dat er de komende tijd meer gecontroleerd gaat worden. In eerste instantie zal worden gecontroleerd of de verkopers over een vergunning beschikken.

Volgens de dienst zijn er in korte tijd ‘overdreven’ veel verkopers van groente en fruit bijgekomen op Curaçao.

Bron: ParadiseFM

8 Reacties op “ParadiseFM | Groente- en fruitverkoop langs de weg ‘loopt uit de hand’

 1. Ik vind het goed dat er gecontroleerd word. Ga zo maar door MEO. Good job bro’s.
  Maar ik zou de walhalla van truck di pan liever aanpakken dat al dat fruit. Groente en fruit zijn gezond. Al die truck pan niet.

  Wildgroei ? Kijk maar naar al die troep te santa maria en nu ook caracasbasiweg.

  Eigenlijk is het al te laat. Laar maar gaan.

 2. Groenten en fruit is beter dan al die Chinese,fatfood,truk di pan
  en al die ongezonde troep dat geef je niet eens aan varkens.
  Dat is het gevolg van duizenden mensen met obesita (door het eeten van dit)
  diabetisch,hoge bloedruk

 3. SMULLEN : machtswellust, een ander je wil opleggen is een volksziekte op dit eiland! Toch wel door controleurs in belachelijk uniform / met grote pet?
  Wat kan er verkeerd zijn aan GEZOND voedsel aan de (overgewicht?) man brengen? Kan enkel goedkoper zijn dan in de supermarkt trouwens.

 4. Trots op Curaçao

  Gek hè? Is het regentijd, groeien eindelijk de gewassen, wil men eigen landbouw stimuleren en dan blijkt dat we met z’n allen genoeg kweken om dat wat we over hebben te verkopen. Tja, een vergunning is natuurlijk altijd een zekerheid dat er geen rotzooi verkocht wordt. Als consument hoef je je dan geen zorgen te maken. En daar gaat het om, toch?

 5. Het blijkt weer dat de meeste mensen niet verder kijken dan hun neus lang is. Wij hebben een groot probleem met het milieu, kinderen kunnen bijna geen les meer krijgen door de verhitte temperaturen, koralen sterven uit en dit komt voor een groot deel omdat bijna elke huishoudens gemiddeld 2 auto’s voor de deur hebben staan.

  Wat heeft het eten van groente nou hier mee te maken? Vrij simpel, al het riool water komt in zee of in de bodem terecht. Toeristen vliegen hiernaar toe in vervuilde vliegtuigen en wij noemen dat vooruitgang.

  De hotels produceren meer dan 3 keer meer riool afval en dit komt omdat de meeste toeristen, gewend zijn om meer groenten en fruit te eten. De meesten gaan zeker één keer per dag af sommigen zelfs twee keer per dag.

  De YDK is gewend om één keer in de week voor een groot boodschap naar toilet te gaan en dit komt omdat er bijna geen vezels in funtjie en het ongezonde brood die wij eten zitten. Het is even wachten en we hebben 1000 koeien erbij, nu al is bekend dat de mest in zee terecht komt.

  Laten we alle groente en fruit van Curaçao verbannen op die manier krijgen onze mensen minder vezels binnen en produceren ze minder poepoe.

 6. Geef die menses een vergunning nom de ju.

 7. Wat is het probleem om te zorgen voor vaste verkoop plekken en vergunning !

 8. Beter meer groente en fruit langs de weg dan het grote aantal vetloketten lang bijvoorbeeld de Caracasbaaiweg. Maar laten we inderdaad meteen de verkopers van gezond eten aanpakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *