ParadiseFM | Grote verschillen in prijzen bij supermarkten

De verschillen zijn vooral bij vlees en beleg erg groot.| Antilliaans Dagblad

De prijsverschillen in Curacaose supermarkten zijn enorm. Dat meldt het Antilliaans Dagblad op basis van een onderzoek van de consumentenbond.

De verschillen zijn vooral bij vlees en beleg erg groot. Een kilo geitenvlees bij Centrum kost 9,95 gulden en bij Arti’s 21,95. Een kilo biefstuk is bij Centrum ruim nafl. 25,95 en bij Esparamos 9 gulden minder.

Ook zijn de prijzen sinds het laatste onderzoek in juni erg veranderd: bij Boulveard kostte een kilo jonge kaas in juni nog 17,95 en nu 26,95. Hiervoor kan je overigens het beste naar Vreugdehil: daar kost een kilo 12,95.

Bron: ParadiseFM

5 Reacties op “ParadiseFM | Grote verschillen in prijzen bij supermarkten

 1. Joep Meloen heeft als lid van de Grote Drie (waar is Trui?) weer gelijk, al is het wel makkelijk als een super zich niet uit de markt prijst. Scheelt prijsvergelijken en benzine.

 2. Joep Meloen

  Niemand is verplicht om bij een bepaalde supermarkt te kopen. Het is je eigen verantwoordelijkheid om prijzen te vergelijken en wanneer je van mening bent dat je ergens anders goedkoper uit kunt zijn dan is het aan jou om te beslissen of het het waard is een eindje verder te rijden of niet.

 3. “We” kunnen daar niets aan doen, de consumentenbond wel! Noem merk, soort, nadere benaming etc. zoals dat in het verleden in de overzichten wel werd gedaan.
  Is het een vers of diepvriesproduct, is het kogelbiefstuk, Curacaose biefstuk of lomito etc.
  Dat zelfde geldt voor alle producten waarvan zij de prijzen noteren en niet te vergeten de inhoud (gewicht)of alcoholgehalte enz. enz. van het product.
  De huidige “prijscontroles” slaan nergens op en het lijkt dat sommige supermarkten extra bevoordeeld worden door zg lagere prijzen te vermelden. (pastechi)

 4. Wat gaan we er aan doen ?

 5. Ja, en bij de ene autodealer kost een auto Fl.20.000 en bij een ander fl 45.000!
  Een consumentenbond die met de vinger in de lucht prijscontroles uit laat voeren bij de supermarkets door mensen die daar amper verstand van hebben.
  Noem merk en kwaliteit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *