ParadiseFM | Guaidó wil op korte termijn een vertegenwoordiger op Curaçao

Binnen Curaçaose regeringskringen is er vrees voor het plan | Foto archief

De zelfbenoemde interim-president van Venezuela Juan Guaidó wil op korte termijn een vertegenwoordiger op Curaçao aanstellen. Er zouden hiervoor al contacten zijn gelegd. Dat meldt de EXTRA vanochtend.

Binnen Curaçaose regeringskringen is er vrees voor het plan. Omdat het door de regering van president Nicolas Maduro als een provocatie kan worden gezien. Guaidó wil dat president Maduro zo snel mogelijk opstapt.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “ParadiseFM | Guaidó wil op korte termijn een vertegenwoordiger op Curaçao

 1. hoedanook

  Iedereen, ook de KKC-redactie die ons enkel éénzijdige informatie voorschotelde m.b.t. Venezuela, zou het artikel in de NRC van Jure Vidmar, professor Internationaal en Europees Recht aan Universiteit Maastricht, moeten lezen. Het artikel gaat over ‘erkenning’ van Guaido in de context van internationaal recht.

  In het artikel stelt Vidmar dat ‘Maduro heeft nog steeds de territoriale en institutionele zeggenschap over Venezuela.’ Bovendien, als in de situatie met Libië, ‘Nederland alleen staten erkent en geen regeringen.’ Dus, erkenning van een vertegenwoordiging van Guaido op Curaçao kan geen sprake zijn.

  Voorts geeft Vidar aan dat Stef Blok het volgende heeft verwoord: Maar vervolgens schrijft Blok: „Uit de erkenning van Juan Guaidó als interim-president vloeien geen juridische verplichtingen voort zoals het verbreken van de diplomatieke betrekkingen. Het Koninkrijk zal [die] blijven onderhouden met de vertegenwoordigers van Maduro nu het effectieve gezag in zijn handen is.”

  https://www.nrc.nl/nieuws/2019/02/08/erkenning-van-guaido-als-leider-venezuela-is-schone-schijn-a3653470

 2. ericlapas

  Volgens mij zegt deze foto genoeg, het is toch ongelooflijk dat sommige van deze lui meer dan 30 jaar in de politiek zitten en nog steeds hebben we elke regeringsperiode te maken met een economie die niet groeit en de financiën die niet op orde zijn.

  Er moet toch iets fundamenteels aan de hand zijn of de kiezers op Curaçao zijn behoorlijk dom of er moet sprake zijn van verkiezingsfraude want hoe kan het dat deze eik*ls steeds aan de macht blijven.

 3. De Rechtsstaat

  Kan deze “zelfbenoemde interim-president van Venezuela Juan Guaidó” niet ergens in Barquisimento of beter nog in Caracas een vertegenwoordiger op korte termijn aanstellen?

  Lekker in de achtertuin van c.q. bij bevriende (ei)landen je opstand vorm te willen geven.

 4. Showroe di Emmastad

  De yellowbellies in Forti zullen dit nimmer toestaan. Zouden zij zelfs maar een curacaosche ingezetene toestaan als officiële vertegenwoordiger van de interim-president op te treden, zullen de vakbonden (yellowbelly squadron 2) meteen met akties dreigen en de vertegenwoordiger het leven onmogelijk maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *