ParadiseFM | Handel in bitcoins in Venezuela vervijfvoudigd

Vergeleken met de hyperinflatie van de Bolivar is Bitcoin voor veel Venezolanen een betere, betrouwbaardere en vooral stabielere vorm van geld en waarde-opslag dan hun lokale valuta. Amerikaanse dollars zijn voor de lokale bevolking nauwelijks verkrijgbaar.

Uit statistieken van Localbitcoins.com blijkt dat de handel in bitcoins in Venezuela in 2018 explosief is gestegen. In het Zuid-Amerikaanse land worden vandaag ongeveer vijf keer meer bitcoins verhandeld dan aan het begin van 2018.

De opwaartse trend heeft gedurende het hele jaar plaatsgevonden; elke maand telt een hoger handelsvolume dan de maand ervoor.

De toename in handel in Bitcoin in Venezuela is voor een groot deel te verklaren in de context van de huidige economische problemen waarin het land verkeert.

Vergeleken met de hyperinflatie van de Bolivar is Bitcoin voor veel Venezolanen een betere, betrouwbaardere en vooral stabielere vorm van geld en waarde-opslag dan hun lokale valuta. Amerikaanse dollars en andere vergelijkbare valuta zijn voor de lokale bevolking nauwelijks verkrijgbaar.

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *